Példaértékű lépésre szánta el magát a Budapesti Közművek. A cég úgy döntött, visszakéri a felvett tiszteletdíját Láng Zsolt fideszes politikustól, mivel hiába volt felügyelőbizottsági tag a Fővárosi Önkormányzat tulajdonában lévő társaságnál, nem végzett érdemi munkát.

Felügyelő bizottsági tag volt

A korábbi 2. kerületi polgármester, jelenleg fideszes országgyűlési képviselőként dogozó Láng Zsolt 2019 decembere és 2022 májusa között BVH Budapesti Városüzemeltetési Holding Zrt-ben, később a BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt-ben volt felügyelő bizottsági tag. A társaságok azonban azt állapították meg a jegyzőkönyveikből, hogy Láng több esetben vagy egyáltalán nem jelent meg a bizottsági üléseken, sokszor késve érkezett, valamint a napirendi pontok érdemi tárgyalása előtt távozott. A BudapestKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Felvette érte a pénzt

Ez alapján azt a következtetést vonták le, hogy a politikus a két és fél éves időszakban a felügyelőbizottsági ülések közel felén nem dolgozott. Ennek ellenére felvette a neki járó pénzt: összesen 6 millió 170 ezer forintot.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Fizetést csak munkáért

A Budapesti Közművek hozzátette: megértik, hogy Láng elfoglalt politikusként nem tudott időt szánni arra, hogy havi egy alkalommal megjelenjen az üléseken. Ugyanakkor azt gondolják, hogy ő nem az a fajta ember, aki úgy veszi fel a fizetését, hogy nem dolgozott meg érte.

A munkafeltételek javítására fordítják a pénzt

„Joggal feltételezhető, hogy Láng Zsolt úr nem várhatja el a foxi-maxi jelleggel, munka nélkül általa felvett adófizetői közpénzt. A képviselő úrtól beérkező teljes összeget a köztisztasági dolgozóink munkafeltételeinek további javítására fogjuk fordítani” – írják közleményükben, felhívva a képviselő figyelmét, ha 8 napon belül nem történik meg a tranzakció, akkor kénytelenek lesznek jogi lépéseket tenni.

Bírálat

A foxi-maxi jelzőt a társaság vezérigazgatója, Mártha Imre használta egy héttel korábban, mégpedig éppen Láng Zsolt főnökére, Kocsis Máté frakcióvezetőt illette ezzel, aki amiatt bírálta Márthát, mert 7,8 millió forintos prémiumot vett fel.

„Egzisztencia-politikus úr”

„Néztem mit írt Kocsis Máté egzisztencia-politikus úr, aki életében nem dolgozott nagyvállalatnál, komolyabb vállalkozásban vagy egyéb, a gazdasági életben hasznos helyen. „Ha majd egyszer sikerül neki elvégezni az angliai Cambridge-i egyetemet (nekem ösztöndíjjal sikerült) és évtizedekig többezer fős hazai és nemzetközi közmű társaságokat irányítani akkor érdemes lesz figyelni a gazdasági, cégvezetési ügyekkel kapcsolatos mondanivalójára. Kocsis szerepe addig „csak foxi-maxi jelentőségű ebben a kérdésben” – írta a Budapesti Közművek vezérigazgatója.

Ezzel foglalkozzon inkább

Mártha Imre hozzátette: Kocsis helyében élénken érdeklődne az állami energetika összeomló ügyfélszolgálatai és a kisiklott vasúti közlekedés illetékesei körében a kialakult helyzetről.

Benyújtotta a számlát

Láng Zsolt egyébként papíron biztosan sokat dolgozott, amikor a 2. kerületben volt polgármester. A szabadságmegváltások során összesen 154 szabadnapja után 7,3 milliós forintos számlát nyújtott be az önkormányzathoz. A fideszes politikus még akkor sem írta ki magát szabadságra, amikor például Franciaországba ment meccset nézni a foci Európa-bajnokságon, jegyezte meg a 24.hu. A BudapestKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Láng Zsolt fideszes országgyűlési képviselő. Fotó: Facebook.