Egy arra haladó autós fedélzeti kamerája rögzítette, ahogy felrobban egy kamion vontatmányának kereke az M3-as autópályán, a babatpusztai pihenőnél. A videót cikkünk alján lehet elindítani.

A Bpiautósok.hu Youtube oldalán azt írják, hogy olvasónktól kaptuk a nem mindennapi felvételt, ami szintén az a kategória, aminek a kivédéséhez kell egy nagy adag szerencse.

Egy ilyen esemény nagyon veszélyes lehet a járműszerelvény mögött haladó autósokra nézve. A felvételen, melyet lelassítottunk és kikockáztunk, jól látni, hogy milyen hatalmas gumidarab válik le a kamion kerekéről, közvetlen a szétrobbanást követően.

Csak a szerencsének volt köszönhető hogy az esetet rögzítő autósnak nem csapódott neki, mert az éppen a belső sávban előzött.

Már önmagában a szétrobbanást követő felhő is megijeszthet egy kevésbé rutinos sofőrt, de ha a gumidarab eltalálja, az nagy tempónál abszolút végzetes is lehet.”

A felvételt készítő autós azt írta, hogy “A tegnapi nap készült egy videó az autóm fedélzeti kamerájával. A történet: M3-as autópályán, Gödöllőről haladva, Aszód irányában a babatpusztai pihenő magasságában a belső sávon haladtam. A külső sávban haladó nyerges kamion vontatmányának bal hátsó kereke pont abban a pillanatban robbant szét. Szerencsémre a törmelékekből nem kapott az autóm így megúsztam egy balesetet.”

Kiemelt kép: részlet a videóból