Múlt héten itt a BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportálon is megírtuk, hogy Óbuda polgármestere levinné a HÉV-et a föld alá. Ezzel kapcsolatban kedd reggel interjút adott az EchoTV-nek.

Jaj de kínos! A reklámújságokon, krumplit pucolnak, aztán a kukába dobják. Az interneten hirdetőket viszont senki sem tudja így megalázni. Érj el azonnal, szuper áron 20 ezer embert. Reklámozd a szolgáltatásod a Facebook oldalunkon. Részletek itt!

Bús Balázs, Óbuda polgármestere az EchoTV Jó reggelt! című műsorában kedd reggel elmondta, hogy a metró azért okoz problémát a városrészben, mert négy szintbeli kereszteződés van, ezeknél az átjáróknál rendszeresek a dugók.

Kapcsolódó: A föld alá vinné a szentendrei HÉV-et egy fontos ember

A megoldást valóban az jelentené, ha a HÉV-et levinnénk a föld alá. Ezzel csökkenthetőek lennének a dugók és a HÉV menetideje is rövidülne.

Ezt el kellene kezdeni tervezni, hiszen ez egy 10-15 éves projekt lenne, de el kellene kezdeni. Ezt már a Demszky időszakban el kellett volna kezdeni, de akkor Észak-Budára egyáltalán nem fordítottak figyelmet – mondta Bús Balázs.

Hol tart most ez a projekt – kérdezte a műsorvezető. A polgármester erre azt válaszolta, hogy egyelőre ötletszinten tartanak, illetve elkezdtünk tárgyalni azokkal az állami vezetőkkel, akik átvették a HÉV működtetését.

Bús Balázs elmondta, hogy ez a projekt félmillió embert érintene és több százmilliárd forintba kerülne. A teljes beszélgetést alább lehet megnézni.