Az agglomeráció legforgalmasabb HÉV vonalát, a szentendreit az óbudai polgármester levinné a föld alá, hogy gyorsabb lehessen a vonat és halkabb legyen a környék. A HÉV pálya tetejére kerékpárutat építene.

A te sikered, a mi sikerünk! Gyere hozzánk hirdetésszervezőnek és vidd el minden hónapban a parádés jutalékod! A részletekért kattints ide!

Bús Balázs szerint ez jelentősen javítaná Észak-Buda és az agglomeráció közlekedését. Szerinte sokan letennék az autót, ha a föld alá vitt HÉV-vonal tetején kialakított gyorsforgalmi kerékpárúton tekerhetnének be a városba.

Évek óta ismert, hogy a legnagyobb észak-budai, harmadik kerületi közlekedési probléma a HÉV szintbeli kereszteződéseiből fakad – mondta a polgármester, aki példaként Békásmegyeren a pünkösdfürdői csomópontot és Kaszásdűlőt – említette.

Hozzátette, hogy Csillaghegyen két ilyen csomópont is van. Ezek, mint Bús Balázs elmondta, szinte kettévágják a kerület közlekedését és beláthatatlan dugókat eredményeznek – írja az Infostart.hu.

A polgármester szerint a megoldás az, hogy le kell süllyeszteni a HÉV-et a föld alá akár Szentendréig, a tetején pedig egy gyorsforgalmi kerékpáros sztrádát kell létrehozni.

Kapcsolódó cikkek:

Bús Balázs meggyőződése, hogy ha gyorsan kerékpárral be lehetne a városba jutni, sokan letennék az autót. Ráadásul a kerület közlekedése is lélegzethez jutna.

A polgármester azt mondta, hogy már lobbiznak a terv megvalósításáért. Hozzátette, látható, hogy ez legalább egy 10-15 éves projekt, ugyanakkor szerinte nem csak Észak-Budának, de az északi agglomerációnak és az egész fővárosnak nagyon fontos lenne.

Kapcsolódó: Kezdődik a szentendrei Dunakorzó megszépítése, sok pénzről van szó

Hozzátette, a HÉV is is sokkal gyorsabban tudna a föld alatt közlekedni, hiszen most sokszor épp a szintbeli kereszteződések miatt kell lelassítania. A polgármester bízik abban, hogy a fejlesztési tanács is napirendre tűzi majd a javaslatot.

Új HÉV, új híd a Dunán és egy elkerülő út – fontos dolgokat mondott Szentendre polgármestere

Kiemelt kép: BPK-illusztráció