Perbálról szökött meg a növendék emu, Budajenő felé látták futni a gyors madarat.

A te sikered, a mi sikerünk! Gyere hozzánk hirdetésszervezőnek és vidd el minden hónapban a parádés jutalékod! A részletekért kattints ide!

Kedd reggel megszökött Perbálon egy emu egy farmról, értesült a Perbáli Hírmondó. A Facebook-poszt kommentelői szerint Budajenő felé futott nagy sebességgel este Perbál és Tök között.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

A gazdája szerint még kicsi, senkit nem bántana, csak nem könnyű megfogni.

Az emu eredetileg Ausztrália füves területeinek, szavannáinak, eukaliptuszerdőinek, bozótosainak lakója. Nagyon kitartó futómadár: bár röpképtelen, hatalmas távolságokat képes megtenni fáradhatatlanul.

Gyűrűzött példányok akár 500 km-re is elvándoroltak a gyűrűzés helyétől, emellett kiváló úszók, széles folyók sem jelentenek számukra számottevő akadályt. Ebből az következik, hogy a Dunán könnyen átkeveredhet akár a pesti oldalra is.

Kapcsolódó cikkek: