Már az M0-s körbe zárásának bejelentése előtt is ötödével drágultak az ingatlanok Budapest északnyugati agglomerációjában. Az új nyomvonal bejelentésével több településen is megugorhatnak az ingatlanárak, itt a lista kik járhatnak jól.

Átalakíthatja a Pest és Komárom-Esztergom megyei ingatlanpiacot a fővárosból kiköltözők miatt az M0-s befejező szakaszának újonnan napvilágot látott nyomvonala – foglalja össze a Világgazdaság cikkét az Infostart.hu.

Nemrég mi is megírtuk itt a BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportálon, hogy nem a korábban szóba került, budai természetvédelmi területeken keresztülhaladó, drágán megvalósítható, de rövidebb nyomvonalon zárul be a fővárost elkerülő új gyűrű, hanem – egy múlt év végi kormányhatározat szerint – egy kétszer két sávos, M100-asra keresztelt gyorsforgalmi út haladna Bicskétől Esztergom irányába, majd az M10-es jön az északnyugati végpontból visszafelé, Kesztölc és Nyugat-Buda felé, majd az M0-s északi jelenlegi végpontjába érkezne a 10-es és a 11-es főút összekötésével.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Kapcsolódó cikkek:

Végleg eldőlt: Nem a budai hegyekben, hanem távolabb épül meg az M0-ás nyugati szakasza

Az új nyomvonallal az ingatlanok felértékelődése szempontjából biztosan jól fog járni: Tinnye, Tök, Perbál, Gyermely, Máriahalom, Szomor, Csolnok, Leányvár, Dág, Kesztölc, Piliscsév, Piliscsaba, Pilisszentkereszt és Pilisjászfalu.

Az elkerülő körgyűrűvel a főváros bizonyos pontjai és az autópálya akár 10-20 perccel gyorsabban is elérhetővé válik.

Az új nyomvonal révén Esztergom és Dorog autópálya-csatlakozása megoldható lesz, ez pedig a két város fejlődése szempontjából nagy lehetőségeket nyit meg, Váchoz hasonló átalakuláson mehetnek keresztül, így az ingatlanjaik is jelentősen felértékelődhetnek, az agglomeráció pedig nyugat felé kiszélesedik.

Kiemelt kép: illusztráció