A legismertebb helyszínek újulnak meg Szentendrén. Több mint 191 millió forintból indulhat el a városképi fejlesztések előkészítése, a tervek elkészítése 2019-ben.

A vissza nem térítendő támogatást a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt.-től kapja a város: „A szentendrei Dunakorzó újjáépítése” projektre 120 millió, a „Szentendre városképének turisztikai szempontú fejlesztése” címmel benyújtott pályázatra 56 millió, a Képtár megújításának tervezésére pedig 15 millió forintot.

Verseghi-Nagy Miklós Facebookra posztolt videójában elmondta, hogy a Magyar Turisztikai Ügynökség támogatási szerződésének köszönhetően három óriásberuházás előkészítését tudja az önkormányzat megkezdeni, ezzel a város emblematikus épületei és helyszínei újulhatnak meg. Ezek között szerepel a Dunakorzó felújítása, a Fő téri képtár, valamint a Városháza homlokzatfelújítása ésa Templomdomb megújítása.

A polgármester azt is mondta, hogy Szentendre életében ezek nagyon jelentős források, az elmúlt évtizedekben nem volt ekkora volumenű fejlesztés. A következő évtizednek a fejlődési irányát mindenképpen meghatározzák ezek a beruházások.

Új HÉV, új híd a Dunán és egy elkerülő út – fontos dolgokat mondott Szentendre polgármestere

Verseghi-Nagy Miklós 2018. novemberében exkluzív interjút adott a BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportálnak. Akkor azt mondta: „A turizmus valóban fontos Szentendrén. A kormánynak kiemelt célja a nemzetközi turizmus fejlesztése, ennek a programnak a keretében Szentendre 10 milliárd forint támogatáshoz jut 2030-ig. Ebből már jövőre elkezdjük a Templomdomb és több épület megújítását, 2020-ban pedig a Dunakorzó átalakítása kezdődik. Új díszburkolat, új utcabútorok teszik majd szebbé a korzót, de a nem látható részeket, például a közműveket is megújítjuk.”

Kiemelt kép: Dunakorzó Szentendrén/BudaPestkörnyéke.hu