Szerda este az agglomeráció több településén a UPC ügyfelei nem tudtak tévét nézni és internetezni. A hiba hosszú órákig tartott, megkérdeztük fizet-e kártérítést, jóváírást a vállalat.

Szerda délután sokan azt vették észre, hogy nem működik a wifi és a tévé. Aki tehette mobilneten internetezett tovább, azonban nagyon sokaknak bosszúságot jelentett, hogy nem tudtak az esti főműsoridőben sem tévét nézni.

A UPC szerda délután a Facebookra kitett egy közleményt. Ez alapján Szentendre, Páty, Budajenő, Telki, Tök, Zsámbék, Budakalász, Leányfalu, Pilisborosjenő, Pilisszentlászló, Pomáz, Üröm településeken teljes szolgáltatás kimaradás volt tapasztalható. A hiba oka egy optikai kábel átvágása volt. Azt írták, hogy a kollégáik dolgoznak a hiba elhárításán, és a szolgáltatás stabilizálásán, majd elnézést kért a vállalat.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportál ma megkereste a UPC-t. Arra voltunk kíváncsiak, hogy mi történt és a sok-sok órás kimaradást kompenzálja-e valahogy a cég. A UPC sajtóosztályától az alábbi választ kaptuk:

„Szerda délután 2 óra körül kezdődött és csütörtök hajnali 3 óráig tartott annak a hibának az elhárítása, amely miatt Pest megye több településén nem működtek a UPC Magyarország vezetékes szolgáltatásai. A hibát egy távközlési kábel átvágása okozta. A UPC munkatársai és külső partnerei mindent megtettek a hiba haladéktalan, sürgősségi elhárítása érdekében, ami ennek eredményeként jóval a jogszabályi határidő előtt sikerült is, emiatt kompenzációra sajnos nincs mód. Az okozott kellemetlenségért ezúton is elnézést kérünk minden érintett ügyfekünktől!

Aki tehát valamelyik ügyfélszolgálati irodába sietne, hogy levonassa a havi számlájából a kiesést, a kiesés miatt keletkezett mobilinternet költségét vagy egyéb kárát, azt javasoljuk, hogy ezért semmiképpen se rohanjon a UPC-hez.