Hétfő reggel átadnak egy újabb szakaszt az M0-s autóút déli szektorában, közben megérkezik a csapadékos, hűvös, szeles ősz is.

Az M0-áson az M6 autópálya és a 6. sz. főúti csomópont közötti szakaszon újabb 3 kilométeren két forgalmi sávban haladhat a forgalom a bal pályán. A szakemberek szombaton megkezdték a terelés kiépítését.

Tervezetten november második felében az M5 felé vezető oldalon a M6 autópálya és a 6. sz. főúti csomópont között a forgalmi irányokat eddig elválasztó beton terelőfalakat is eltávolítják, így már azon az oldalon is szélesebb forgalmi sávokon lehet haladni, és a leállósáv is rendelkezésére áll majd a műszaki hiba miatt megállni kényszerülőknek.

Nagyot fordul az időjárás

Jelentős átalakulás kezdődött kontinensünk légkörében. Az Észak-Európa fölött található többközéppontú ciklon légköri frontjainak pályája fokozatosan délebbre tolódik, mögöttük pedig hideg, sarkvidéki eredetű levegő halmozódott fel, amely elindult a szárazföld belseje felé.

Hétfőre virradóan észak felől egyre több magasszintű felhőzet érkezik, hajnalra foltokban köd is képződik, amely hétfőn délelőtt mindenütt feloszlik. Hétfőn kezdetben az északi megyékben, délutántól másutt is megvastagszik a felhőzet, és egyre több helyen valószínű – többnyire kisebb – eső, záporeső.

Délen, délkeleten, ahol még több órára kisüt a nap, nem valószínű csapadék. Reggelig gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás, majd hétfőn több helyen élénk, a Bodrogközben erős lökések is kísérhetik az északias szelet.

A legalacsonyabb hőmérséklet általában 1 és 10 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn északnyugaton és az északi határvidéken 11 és 16, másutt többnyire 18 és 23 fok között várható, délkeleten lesz a legmelegebb.

MTI, Kiemelt kép: illusztráció