A mezőszemerei fajsúlyos bűnöző ellen összesen hat körözés volt érvényben. A 11 évnyi szabadságvesztésre ítélt V. László Csabát a KR NNI fejvadászainak segítségével fogták el a német rendőrök.

Több körözés volt érvényben

Maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés bűntette miatt 2021 óta körözte a Fővárosi Törvényszék azt a mezőszemerei férfit, aki ellen ezen kívül még további öt körözés volt érvényben, többek között prostitúciós tevékenység elősegítése, kitartottság és csalás miatt. V. László Csaba ellen mind hazai, mind európai, mind nemzetközi elfogatóparancsok is érvényben voltak. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

TOP 50

Az általa elkövetett bűncselekmények súlyosságára tekintettel idén felkerült a rendőrség hazai TOP 50-es körözötti listájára is, derült ki a rendőrség által közreadott közleményből.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Lányokat is futtatott

A mezőszemerei szemkiverőként elhíresült, agresszív férfi kiterjedt rokoni kapcsolatait igénybe véve először idehaza, majd külföldön is lányok futtatásából tartotta el magát. Nemcsak alkalmi nőismerőseivel, hanem közeli családtagjaival is prostitúciós tevékenységet végeztetett.

Külföldön is folyt ellene eljárás

Emellett más, szintén illegális pénzszerzési lehetőségeket sem vetett meg. Csalás miatt külföldön is folytattak már ellene eljárásokat. Az általa elkövetett bűncselekmények miatt a hazai bíróságok eddig összesen több mint 11 év letöltendő szabadságvesztésre ítélték. A börtönbe azonban nem vonult be, két éve elérhetetlenné vált a hatóságok előtt. Tartózkodási helye ismeretlenné vált.

Felkutatták

Mivel időközben, a körözési eljárás során felmerült, hogy esetleg külföldön tartózkodhat, ezért a körözését elrendelő Heves Megyei Rendőr-főkapitányság a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) segítségét kérte a férfi felkutatásában.

Közös akció

A KR NNI Életvédelmi és Célkörözési Főosztály Célkörözési Osztályának fejvadászai így bekapcsolódtak a Heves megyei felderítők munkájába, majd az ENFAST-on, vagyis a Célkörözési Egységek Európai Hálózatán keresztül kapcsolatba léptek a német társszervekkel, mivel több olyan adat is felmerült, hogy a keresett személy Németország középső, illetve keleti régióiban tartózkodhat.

Lipcse közelében találták meg

A német rendőröknek a magyar kollégáiktól kapott információk alapján, nemzetközileg koordinált operáció keretében 2022. november 1-jén délelőtt sikerült a keresett személy tartózkodási helyét Lipcse közelében, Chemnitzben beazonosítani, majd ott őt elfogni. 

Rács mögött

Ugyan a férfi az igazoltatása során megpróbálta magát hamis adatokkal igazolni, de trükkje nem jött be. Valódi személyazonossága rövid időn belül egyértelművé vált a német rendőrök előtt. Elfogását követően nem sokkal a hatóságok letartóztatásba is helyezték. Így rács mögött várja sorsának további alakulását. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ez is érdekelhet:

Piroson hajtott át az ételfutár, felkenődött egy Mercedes motorháztetejére, újra kellett éleszteni – HELYSZÍNI FOTÓKKAL

Kiemelt kép: Illusztráció