Egy férfi miatt összevitatkozott a két gyermekkori barátnő, majd egyikük kést rántott és hátba szúrta a másikat. A 44 éves támadót egy józsefvárosi bérház folyósóján kapták el.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság ügyeletére még június 19-én délben érkezett bejelentés, hogy a VIII. kerület Kőris utca és Illés utca kereszteződésénél egy nőt megkéseltek.

A kerületi járőrök perceken belül több egységgel a helyszínre érkeztek, ahol kiderült, hogy két nő először összevitatkozott, majd verekedtek, és amikor az idősebb nő menekülni próbált, a másik nő egy késsel többször hátba szúrta.

A rendőrök rövid időn belül azonosították a támadót, a 44 éves budapesti K. Bertát, akit egy józsefvárosi társasház folyosóján elfogtak.

A helyszínen kiderült, hogy a két gyerekkori barátnő egy férfi miatt veszett össze. A rendőrök a helyszín közelében megtalálták az elkövetés eszközeként használt kést is, amit K. Berta menekülésekor egy szemeteskukába dobott.

A BRFK VIII. kerületi Rendőrkapitányságán a nyomozók K. Bertát súlyos testi sértés bűntett kísérlet miatt, valamint felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett miatt gyanúsítottként kihallgatták.

A nő kihallgatásakor elismerte a bűncselekmények elkövetését, akit a nyomozók őrizetbe vettek és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására – írja a police.hu

Kiemelt kép: a rendőrség elfogáskor készült felvétele.