Egy gyerek meghalt a sportközpont tetején keletkezett tűzben című anyagunkat pontosítjuk, mivel a rendőrség korrigálta korábbi közlését. A tűz a MOM Sportközpontja tetején lévő fabódéban keletkezett.

Egy gyerek meghalt, miután kigyulladt egy fabódé a Csörsz utcában, a MOM Sportközpont tetején hétfő este – írta a rendőrség honlapján.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közölte: 18 óra 32 perckor érkezett bejelentés, amely szerint egy használaton kívüli faházban tűz keletkezett.

A tűzoltók egy nyolcéves gyereket eszméletlen állapotban hoztak ki az épületből, újraélesztését azonnal megkezdték a mentőszolgálat munkatársai. A gyerek a szakszerű ellátás ellenére a helyszínen életét vesztette.

Helyszínelők dolgoznak 2019. június 24-én Budapesten, a Csörsz utcában, a MOM Sport Uszoda és Sportközpont tetején. MTI/Mihádák Zoltán

A BRFK a tűz keletkezésének okát büntetőeljárás keretében vizsgálja, és gondatlanságból elkövetett emberölés bűntett gyanúja miatt nyomozást indított ismeretlen tettes ellen – írta a rendőrség.

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője korábban az MTI-vel azt közölte: a XII. kerületi Csörsz utcában egy sportlétesítmény tetején kigyulladt egy 15-20 négyzetméteres faház. Egy gyereknek sikerült kimenekülnie, egyet pedig a tűzoltók hoztak ki, majd átadtak a mentőknek.

MTI, Kiemelt kép: MTI Fotó