Elveszett két kenguru egy budapesti hotelből. A második kerületben található Hotel Tiliana udvaráról tűnt el az éj leple alatt a két Bennett kenguru.

A meglepő hír a szálloda facebookos oldalán jelent meg vasárnap és a Blikk vette észre. A szálló azt kéri, akik látják az állatokat, hívják a 0613910027-es telefonszámot.

A Bennett-kenguru Tasmánia egész területén és Ausztrália délkeleti partsávján, Queensland és Új-Dél-Wales államokban, az eukaliptuszerdőkben és a bozótos területeken fordul elő.

A partoktól a hegyi erdőkig mindenütt megtalálható. Él a Bass-szoros szigetein is, de nem lehet tudni, hogy melyeken őshonos, és melyekre hurcolták be.

Új-Zéland déli szigetének Canterbury régiójában viszont biztosan betelepített populációja található.

Tasmaniában és Queensland partvidékén az utóbbi 30 évben elszaporodott, egyrészt a vadászat csökkenése, másrészt a foltos erdőirtás miatt, ami lehetővé teszi, hogy a tisztásokon legeljen, és az erdőben pihenjen.

A kenguru fej-törzs-hossza legfeljebb 90 centiméter, farokhossza 65-90 centiméter és testtömege elérheti a 27 kilogrammot.

A hímek jelentősen nagyobbak, mint a nőstények. Orruk, mancsuk fekete, alsó ajkukon fehér csík húzódik. A bunda a nyakon és a vállnál vöröses; vastagabb, mint sok más wallaby bundája. A Tasmániában élő alfaj kisebb termetű, és hosszabb szőrű, mint a kontinensen élő alfaj.

Hogy pontosan mit is kerestek ezek az állatok a budai szálloda udvarán nem tudjuk, vélhetően látványosságok voltak.

Kiemelt kép: illusztráció, Benett kenguru