A kormánypárti publicista családjának pilisszentkereszti házát kétszer is bérleti jogra cserélték, majd rögtön visszavásárolták. Az ügyletek eredményeként két Úri utcai lakás bérleti joga lett az övék, közben az agglomerációs ingatlant is megtartották.

Nem egy, hanem két – egymástól mindössze száz méterre lévő – önkormányzati bérlakása van a budai Várnegyed szívében Bayer Zsolt kormánypárti publicistának és közvetlen családjának – írja a 24.hu.

A Fidesz-tag újságíróról tavaly áprilisban írták meg, hogy 2018 óta mindössze 32 ezer forintért bérel egy 49 négyzetméteres önkormányzati lakást az Úri utcában. Most kiderült, hogy a Bayer család egy évvel korábban megszerzett egy másik, szintén Úri utcai önkormányzati ingatlant is.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A Budavári Önkormányzattól kikért közérdekű adatok alapján egy 46 négyzetméteres lakásról van szó, amelynek bérleti díja kevesebb mint 30 ezer forint havonta. Az ingatlant 2017 augusztusa óta bérli Bayer Zsolt édesanyja, ám nem ő lakik az ingatlanban.

Mindkét Úri utcai ingatlanhoz lakáscsere útján jutottak hozzá Bayerék. Amikor tavaly Bayer Zsoltot a 2018-ban megszerzett önkormányzati lakásáról kérdezte a portál, annyit mondott, hogy az ingatlanért egy budai agglomerációban lévő, 70 négyzetméter alapterületű kertes házat adott cserébe.

IDE KAPCSOLÓDIK: Fontos hely az életükben Solymár – Kovács Ákos és Bayer Zsolt is megszerette a budai települést

Az említett ingatlan Bayerék pilisszentkereszti faháza volt, amit a csere nyélbeütése után két hónappal visszavásárolt a fideszes publicista családja, egész pontosan egyik fia tulajdonába került – írja a portál.

A pilisszentkereszti faház tulajdoni lapja szerint Bayer Zsolték nem egyszer, hanem kétszer is ugyan azt a módszert választották. Mindkét Úri utcai önkormányzati lakásért ugyanazt a faházat adták cserébe, és mindkétszer vissza is vásárolták az ingatlant.

Az 1. kerületi önkormányzati papírok alapján Bayer Zsolt édesanyja szerezte meg a Várban lévő lakás bérleti jogát. Majd szintén az ő nevére került vissza a pilisszentkereszti ház.

Mindkét csereügyletre azért volt szükség, mert a lakástörvény szerint az önkormányzati lakások bérleti joga kizárólag másik lakás bérleti vagy tulajdonjogára cserélhető, pénzért nem megvásárolható.

A portál megkereste Bayer Zsoltot, aki elmondta: A 2017-ben megszerzett bérlakásra hirdetés útján találtak rá a Budavári Önkormányzat hivatalos lapjában. A szóban forgó lakást sokadikként tekintették meg és megfelelőnek találták. Ezt követően az ingatlanközvetítő és az ügyvédek útmutatásai szerint jártak el ők is és a korábbi bérlők is. Ezen útmutatások alapján történt minden, és nem gondolom, hogy nekem, magyar-történelem szakos tanárként, vagy a korábbi bérlőnek – nyugdíjasként, ha jól emlékszem –, bármi okunk lett volna az ügyvédek útmutatásait figyelmen kívül hagyni – válaszolta Bayer Zsolt a portálnak.

Kiemelt kép: Bayer Zsolt – BPK montázs