Torlódik a forgalom az M3-as autópályán a fővárosból kifelé vezető oldalon Bagnál, ahol két jármű összeütközött vasárnap este. A balesetnek két sérültje van – közölte a rendőrség és a katasztrófavédelem.

Csámpai Attila, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta: a 40-es kilométernél történt balesetben az egyik autó az ütközés következtében az árokba sodródott.

Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata azt közölte, hogy a forgalom a belső sávon halad, ezért torlódás alakult ki.

Az M3-ason szinte naponta történnek balesetek. Nemrég arról írtunk, hogy egy autós fedélzeti kamerája rögzítette, ahogy felrobban egy kamion vontatmányának kereke az M3-as autópályán, a babatpusztai pihenőnél. A videót cikkünk alján lehet elindítani.

Egy ilyen esemény nagyon veszélyes lehet a járműszerelvény mögött haladó autósokra nézve. A felvételen, melyet lelassítottunk és kikockáztunk, jól látni, hogy milyen hatalmas gumidarab válik le a kamion kerekéről, közvetlen a szétrobbanást követően.

Csak a szerencsének volt köszönhető hogy az esetet rögzítő autósnak nem csapódott neki, mert az éppen a belső sávban előzött.

Már önmagában a szétrobbanást követő felhő is megijeszthet egy kevésbé rutinos sofőrt, de ha a gumidarab eltalálja, az nagy tempónál abszolút végzetes is lehet.”

Nem csak katasztrófák, meghitt pillanatok is történnek az M3-ason. Legutóbb arról írtunk itt a BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportálon, hogy nem mindennapi helyet választott egy úriember, hogy megkérje választottja kezét. Gödöllőnél az M3-as autópálya felett átívelő hídon történt a nagy pillanat.

MTI, BPK, Police.hu – Kiemelt kép: illusztráció