Elsüllyedt egy autó a Dunában a Nagymarosnál, a kocsiban feltehetően többen is ültek. A baleset a kompkikötőnél történt.

Információk szerint az autóban két ember utazott. Épp sorban álltak a kompnál, amikor a sofőr elment a pénztárhoz, a kocsi azonban eddig ismeretlen oknál fogva begurult a Dunába. Az autó utasa a Blikk szerint életét vesztette.

Az eset körülményeit a Váci rendőrkapitányság vizsgálja – mondta András Tamás a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. “A Dunába gurult egy személyautó vasárnap este Pest megyében, a nagymarosi komp-kikötőnél.

A balesethez a váci hivatásos tűzoltók érkeztek ki, akik drótkötél segítségével húzták partra az elmerült járművet. A helyszínre a mentőket is riasztották” – közölte a katasztrófavédelem.

Szentendrénél is vízbe gurult egy autó

Korábban is történt hasonló baleset.  Ahogy azt megírtuk itt a BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportálon, a Dunába csúszott egy fekete Audi Szentendre közelében – ez látszik a kiemelt képünkön.

A vízben félig elmerült autót a benne tartózkodók elhagyták, személyi sérülés nem történt – tájékoztatta akkor portálunkat a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei szóvivője.

A folyóparton parkolva talán véletlenül összekeverte az előre és hátra sebességfokozatot az automata váltón a sofőr és gázadáskor beugrathatott a Dunába. Szerencséje volt, hogy alacsony volt a vízszint, különben azonnal elmerülhetett volna a sokmilliós járgány, így viszont fennakadt a köveken.

Az Audi alaposan elázott, valószínűleg sokba fog kerülni a rossz manőver, nem mellesleg pedig még környezetkárosításért is bírságot kaphat a tulajdonosa.

A szentendrei hivatásos tűzoltók átvizsgálták az autót, a további megcsúszás megakadályozása érdekében rögzítették, majd egy traktorral kihúzták a folyóból.

Kiemelt kép: az MTI helyszenen készült felvétele