Kegyetlenül kivégezte áldozatait egy 18 éves fiatal Diósdon. A fiút két idősebb ismerőse fogadta be, mert megsajnálták, hogy nincs hol laknia. Gyakran ittak együtt, sokat is veszekedtek. Az együttélésnek kettős tragédia lett a vége.

Kettős gyilkosság Diósdon

Amint arról a BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt, 2020 áprilisában egy 18 éves férfi megölte két idősebb ismerősét, miután azok befogadták őt házukba, mert az elkövetőnek nem volt hol laknia. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Sajnálatból fogadták be

Később kiderült, a fiatal férfit sajnálatból fogadta be a ház tulajdonosa. Az akkor 18 éves férfi haragudott az őt – állítása szerint – korábban bántalmazó ismerőseire, ezért 2020. április 24-én éjjel magához vett egy 17 cm élhosszúságú fejszét.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Meg is csonkította

Felébresztette a már alvó házigazdát, majd 4-5 ütést mért a fejére és a nyakára, valamint csonkolta a jobb karját.

A másik áldozat is meghalt

Ez után átment a másik szobába, felkeltette a 65 éves lakótársat, majd 4-5 fejszecsapással megütötte. Mindkét áldozat a helyszínen meghalt – írja a rendőrség.

Vásárolni ment a benzinkútra

A férfi a gyilkosság után egy közeli benzinkúton alkoholt, csokoládét és energiaitalt vett, majd visszament a házhoz. Onnan hívta a központi segélyhívó számot és bejelentette, hogy baltával halálra verte két ismerősét.

Azt mondta, verték őt jótevői

Bár a fiatal férfi azt állította, őt rendszeresen verték az ismerősei, az orvosi vizsgálat nem találta bántalmazás nyomait a testén. 

Előre eltervezhette a gyilkosságot

A kirendelt orvosszakértő véleménye szerint a férfi beszámítható volt, magatartására rossz személyiségfejlődés és antiszociális magatartás jellemző, bosszú által vezérelt cselekménye direkt, sivár és előre megtervezett volt.

Letartóztatásban van

A gyanúsított jelenleg is letartóztatásban van, a kettős emberölés ügyét átadták az ügyészségnek. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: helyszínelés a gyilkosság után – Forrás: police.hu