Az Újbudai rendőrök kérik azok jelentkezését, akik látták az esetet, amikor egy Tétényi úton lévő egészségügyi intézményből négyen kirángattak egy férfit és a bejárat lépcsőjéről lelökték.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság 11. kerületi Rendőrkapitánysága súlyos testi sértés miatt indított nyomozást ismeretlen tettesek ellen. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2020. január 7-én 13 óra 30 perc és 14 óra között egy Tétényi úton lévő egészségügyi intézményből négyen kirángattak egy férfit és a bejárat lépcsőjéről lelökték, a férfi beütötte a fejét és súlyosan megsérült.

A BRFK11. kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki látta az esetet, vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a 06-80-555-111 „Telefontanú” zöldszámán, a 107 vagy 112 központi segélyhívó számok valamelyikén.

Újbudán és a Gellérthegyen garázdálkodtak

Legutóbb december elején írtunk Újbudával kapcsolatban arról, hogy erőszakos cselekményeket, rablásokat követnek el az utcán. Akkor rendezett körülmények között élő, iskolába járó diákok követtek el fegyveres rablásokat az utcán. Az 5 fiú közül az egyik édesapja egy jónevű sebészprofesszor.

Az egyik kirabolt lány édesapja a következőket írja a 444.hu oldalon: „A lányom késő délután egy barátjával lófrált a Gellérthegyen, ahol a csúszdás játszótéren felmásztak egy mászókára és ott dumáltak, amikor megjelent két fickó, akik először megkérdezték tőlük, hogy van-e füvük, majd nem sokkal a nemleges választ követően újra megjelentek, ezúttal már egy fegyverrel vagy annak látszó tárggyal, hogy közöljék a gyerekekkel: a fegyvert használni fogják, ha nem adják oda a pénztárcájukat.

Eleve csapdában érezték magukat a mászókán, szerencsére nem jutott eszükbe hősködni, így végül kialkudták, hogy a pénztárcájuk maradhat, de leadnak minden, náluk levő készpénzt. A rablók, akik kapucnival és símaszkszerűséggel takarták el az arcukat, a pénzt megszerezve azonnal elrohantak, a telefonok és igazolványok nem érdekelték őket – írja az apuka.

Elfogták őket

Az Újbudán és a Gellérthegyen tevékenykedő fegyveres rablók elfogása – Forrás: Police.hu

A rendőrök a 11. kerületben elfogtak egy 16 éves és egy 14 éves fiút, akik a Minerva utcában követni kezdtek egy férfit, majd egy gázriasztó fegyverrel megfenyegették, értékeit követelték és egy lövést is leadtak; a támadásban nem sérült meg senki.

A rablóbanda harmadik tagját, egy 15 éves fiút a zuglói otthonában, a negyediket egy 16 éves középiskolást az újbudai lakásukban fogták el, a csapat ötödik tagját, egy 14 éves fiút pedig az iskolából állították elő. 

Kiemelt kép: illusztráció