Szinte a teljes eddigi menedzsementet kirúgták a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt-től, a „Kukaholdingtól” a 2017-es pénzügyi mérleg leadása után, megoldódhatnak a szemétszállítás körül halmozódó problémák.

A szemétdíjak beszedésére létrehozott állami cég több mint fél évvel a kötelező határidő után adta le a 2017-es pénzügyi év mérlegét, írta meg a Világgazdaság. A lap azt írta, hogy az NHKV a 2016-os veszteségénél bő kétszer nagyobb, 3,6 milliárd forintos mínusszal (adózott eredménnyel) zárta az évet.

A több milliárdos veszteség azonban csak a jéghegy csúcsa lehet. A helyzet súlyosságát jelzi, hogy a mérleg leadása után szinte a teljes eddigi menedzsmentet kirúgták az NHKV-tól – írja a Portfolió.

Menesztették többek között Kántor Miklós gazdasági igazgatót és helyettesét, a jogi igazgatót, valamint Ferencz Kornél vezérigazgatói főtanácsadót is.

Itt a BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportálon folyamatosan beszámoltunk a szemétszállítás problémáiról. A Zöld Híd Kft leállásáról, és a balhékról. Legutóbb Mezey Attil a Gyömrő polgármester írt arról a Facebook oldalán, hogy több, a kelet-pesti agglomerációban fekvő településen is pengeélen táncol a szemétszállítás.

Kapcsolódó cikkek:

Úgy tűnik a kukaholdingban elkezdődött a rendrakás, így megoldódhatnak szerte az agglomerációban a szemétszállítás körül halmozódó problémák.

Kiemelt kép: illusztráció