Egy csecsemőhöz ment a szirénázó mentő, amikor egy autóval ütközött Óbudán szombat délután, a balesetben többen megsérültek. A helyszínen tartózkodó tudósítónknak a szemtanúk azt mondták, hogy a balesetet szenvedett mentőautó vezetője és az ápoló az ütközést követően kiugrottak a járműből és azonnal a sérültek segítségére siettek, a saját egészségi állapotukkal nem is törődtek. Ez emberségből jeles – mondták kollégánknak.

Kisbabához siettek

Az esetkocsit egy csecsemőhöz riasztották, a megkülönböztető jelzést indokoltan használó járműnek Óbudán, a Bécsi út és a Kiscelli utca kereszteződésében oldalról nekiütközött egy személygépkocsi. Az ütközés miatt a mentőautó elsodort egy rollerező nőt – mondta Győrfi Pál a mentőszolgálat szóvivője.

Helyszíni felvétel – Fotó: BudaPestkörnyéke.hu/Gombkötő Krisztián

Kórházba vitték a sérülteket

A nő medencetáji sérüléseket szenvedett, a személygépkocsit vezető férfi és a mentő személyzetének három tagja könnyebben sérült, mindannyiukat a baleseti sebészeti ügyeletre vitték. A felelősség tisztázására rendőrségi vizsgálat indul – jelezte a szóvivő.

Óriási csattanás a síneken

A BudaPestkörnyéke.hu tudósítójának azt mesélték a szemtanúk, hogy kora délután szirénázásra, majd hangos csattanásra lehettek figyelmesek a 3. kerületi Szent Margit kórháznál.

A mentő a járdára sodródott

A mentőautó éppen szirénázva haladt a Bécsi úton, a Kolosy tér irányába, amikor az Audi kombival ütközött a Kiscelli utcai lámpás kereszteződésnél. A karambolt követően a mentő a járdára vágódott, kidöntve a jelzőlámpát, az Audi pedig a Bécsi út járdaszegélye mellé csúszott.

Többen megsérültek a balesetben

A mentőautó személyzete könnyebben sérült, mint ahogyan az Audi sofőrje és egy elektromos rollerrel közlekedő hölgy is, aki épp akkor haladt a járdán, amikor az esetkocsi oda csapódott. A személyautó sofőrjét és a rolleres hölgyet kórházba is kellett szállítani.

Emberségből jeles a személyzetnek

Szemtanúk beszámolói szerint a mentőautó vezetője és az ápoló az ütközést követően kiugrottak a járműből és azonnal a sérültek segítségére siettek, a saját egészségi állapotukkal nem törődve.

Az Audinak zöldet mutatott a jelzőlámpa

A helyszínre érkező hozzátartozók elmondása alapján az Audi a Kiscelli utcából a Pacsirtamező utca felől, zöld jelzésen haladt volna át a kereszteződésen, amikor a villamossínen neki jobbról a piroson megkülönböztető hang- és fényjelzéssel áthajtó mentő nekirohant.

A mentőápoló is kórházba került

Amíg a helyszínelés folyt, a mentőápoló hölgy – valószínűleg az átélt “élmények” hatására – rosszul lett, ő az összetört mentőből a járdára kipakolt hordágyra feküdt le, amíg egy másik mentő érte jött és kórházba szállította.

A közlekedésben nem okozott fennakadást a baleset

Szombat kora délután lévén nem okozott jelentős torlódást az ütközés, illetve miután a járművek a sínekről lesodródtak, a villamosok közlekedése is zavartalan volt.

Kiemelt kép: BPK/Gombkötő Krisztián