Többéves megtakarítását, mintegy másfél millió forintot vitt magával egy mulatságba egy törteli férfi, méghozzá kerékpárral, egy jól összecsavart zacskóban. A „szatyorszéfnek” menet közben lába kelt, a ceglédi rendőrök egy hét alatt előkerítették a tolvajt és a lopás sértettjét is.

Zacskóba tette megtakarítását

A munkája végeztével pattant kerékpárjára egy törteli férfi a napokban, majd egy helyi mulatságra ment, hogy lazítson kicsit. Többéves megtakarítását, mintegy másfél millió forintot, egy zacskóba tette, azt egy telefontartóba, az egészet a pénztárcába, majd még egy jól összecsavart zacskóba csomagolt mindent, és ezt akasztotta a biciklijére indulás előtt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.  

Megfeledkezett az értékéről

Rég nem látott barátai magával ragadták a férfit, aki megfeledkezett a házi gyártású széfként szolgáló szatyorról: azt a drótszamarán hagyta, ám később a hűlt helyét találta. Nem tudta, elhagyta vagy elvihették, így nem is mert rendőri segítséget kérni.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Egy helybéli fiatal vitte el

Pár nappal később az egyenruhásokhoz befutott egy információ, miszerint a bejelentőnek tudomása volt arról, hogy korábban a szatyorba rejtett pénzt egy helybéli fiatal férfi vitte magával.

Egy bolt mellett találtak rá

A ceglédi rendőrök az információ hallatán elmentek tisztázni a történteket: a bűncselekménnyel gyanúsított 19 éves férfit egy törteli bolt mellett igazoltatták, míg más egyenruhások a sértett házánál tettek látogatást.

Csak keveset költött belőle

A rendőrök keresztkérdéseire a fiatal férfi belátta, kár tagadni, így önként átadta a lopott pénzt, amiből elmondása szerint csak keveset költött. Azt állította, nagyon bánja a tettét, egyben ígéretet tett, hogy a hiányzó összeget megfizeti a sértettnek. 

Visszakapta a pénzét

A lefoglalt mintegy 1,3 millió forintot a rend őrei visszaszolgáltatták a tulajdonosának – írja a police.hu.

Besétált a templomba

A BudaPestkörnyéke.hu korábbi írása szerint a rendőrség megosztott egy felvételt az oldalán, amelyben jól látszik, hogy egy férfi besétált egy 6. kerületi templomba. Az ismeretlen elkövető egy kis ideig a Szűz Mária-szobor mellett ácsorgott, majd kiemelte azt a tartójából, a hóna alá vette és kisétált vele a templomból.

Pénzt akart lopni

Ugyancsak egy videófelvétel segítségével sikerült elkapni egy másik jómadarat. A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy a kőbányai rendőrök lopás kísérlete miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen. Egy férfi január 24-én 17 óra előtt pár perccel egy 10. kerületi mosoda fizetőautomatájából el akarta lopni a pénzt, így azt egy fejszével megrongálta. 

El akarta vinni a pénzt

Az illető arra számított, hogy kinyitja ezt a gépet, és megszerzi a pénzt belőle. Az automatában található pénz azonban elenyésző része lett volna annak, mint amekkora kárt okozott ezzel a tevékenységével, a gép ára ugyanis 7 számjegyű összeg is lehet.

Alkatrészcsere

A mosógépnél a történtek után nem működött a készpénzes fizetés, így egy alkarészt ki kellett cserélni. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.  

Kiemelt kép: szinte a teljes összeget visszakapta a férfi. Fotó: police.hu