Hatalmas hullámokat vert egy közlekedési nehézség Szentendrén és még mindig nem csitul a felháborodás. Aki hétfőn a 11-es főúton közlekedett, óriásit szívott, és a több kilométeres dugónak egyetlen jármű volt az oka. A városban lerobbant román rendszámú buszt már reggel ott hagyták az úton, de csak éjjel vontatták el. A történtekért senki nem vállalta a felelősséget.

Ekkora dugót még nem láttak

Az Árpád hídig állt a dugó a 11-es főúton egy Szentendrén lerobbant busz miatt hétfőn. Az arra járók már reggel 9 óra körül is látták a külső sávban vesztegelő járművet és remélték, hogy délutánra elvontatják. A lerobbant busz azonban körülbelül éjjel 11-ig akadályozta a forgalmat, ezzel hatalmas káoszt okozva. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

„Két óra volt az út Békásmegyertől Szentendréig”

A román rendszámú busz az egész környéket megbénította. Pest irányából az M0-s is torlódott, a Megyeri hídon csak araszolva tudtak közlekedni az autósok, Budán pedig egészen az Árpád hídig állt a sor. Az arra lakók menetideje másfél-két órával nőtt meg a forgalmi akadály miatt.

TUDTAD? A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az erősebb napokon már 300 ezren olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Nagyon menő, hogy rengeteg hirdető is minket választ, bízik bennünk és a szponzorált cikkek is a piacvezetők közé repítenek minket. (Részletek itt) Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! Gyere vissza pár óra múlva, mert a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon mindig találsz olyan infót, amit máshol nem olvashatsz.

„Lassacskán tíz órája tart”

„Lassacskán 10 órája tart a Dunakanyart átölelő dugó. 20:15-kor a busz még a helyén, viszont kiértek a rendőrök” – írta este egy hazatérő autós. „Közel 2 óra alatt értem haza ma délután az Auchanból Szentendrére. A sötétben araszolt a kocsisor” – írta egy kommentelő. „Most ért haza a gyermekem. Két órát utazott a Megyeri hídtól…” – reagált egy másik hozzászóló.

Kinek a feladata?

Az emberek a közösségi oldalon tették fel a teljesen jogos kérdést: kinek lett volna feladata elvontatni a buszt? „Vicc! Ki ezért a felelős!? Hogy egy lerohadt buszt ennyi ideig nem tudtak letakarítani a főútról!” – írta egy dühös közlekedő.

Nem az önkormányzat hatásköre

Az esetet később Szentendre polgármestere is kommentálta. Fülöp Zsolt szerint az önkormányzatnak nincs olyan intézkedési hatásköre, amellyel ezt a rendkívüli helyzetet megoldhatta volna.

Egyeztetést kezdeményezett

„A Magyar Közúttal közösen megbeszélést kezdeményeztem a rendőrséggel a 11-es főúton egy teljes napon keresztül veszteglő busz esetéhez hasonló elfogadhatatlan helyzetek megoldására. Sem az út fenntartójának, sem az önkormányzatnak nincs olyan intézkedési hatásköre, amellyel ezt a rendkívüli helyzetet megoldhatta volna” – írta Fülöp Zsolt.

Itt tart a közlekedéskultúra

„Elég vicces, hogy itt tart mind a magyarok közlekedéskultúrája, mind a különböző illetékes szervek problémamegoldó képessége, hogy egy tetves busz lerobban a külső sávban és lebénul egy egész napra az egész környező közlekedés, ami alapból szar és megnehezíti a környéken élők mindennapjait és rengeteg időt vesz el… Erre történik egy ilyen apróság és káosz van…” – írta egy helyi lakó.  

Tehetetlenség

„Azoknak is gratulálnék, akik nem ismerik a zipzár elvet a közlekedésben forgalmi akadály esetén, illetve annak is, aki nem tudta megoldani, hogy bevontassák pár méterrel arrébb abba a tetves parkolóba, ha kell állami, önkormányzati, vagy teljesen mindegy milyen segítséggel, mivel lényegtelen, hogy mi mihez tartozik, ha ekkora gondot okoz, akkor meg kell oldani” – olvashattuk az egyik szentendrei csoportban.

Budapestről érkezett a megoldás

A román busz sofőrje azt mondta a helyszínen, hogy este fél 7-re várják a szerelőt. A járművet be akarták tolni a Lidl parkolóba, de mozdítani sem lehetett a teljes fékrendszer meghibásodása miatt. A busz sofőrje sem járult hozzá a jármű elmozdításához – értesült a Metropol. Végül a Budapestről kivezényelt Tevékenységirányítási Központ intézkedett a busz elvontatásáról. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a Szentendrén veszteglő busz. Forrás: Facebook