Balhé Kispesten: kilakoltattak egy anyukát két gyerekével. A hírek szerint a családnak nem volt tartozása, mégis az utcára kerültek novemberben. A hírek szerint az önkormányzat azért rakta ki őket, mert szerintük összeférhetetlenek voltak a többi lakóval. A lakók viszont papírt is aláírtak arról, hogy ez nincs így.

Utcára tettek egy családot

Ma Kispesten utcára raktak egy családot, egyedülálló édesanyát egy 14 és egy 18 éves gyerekkel. Tartozásuk nem volt – írta Jámbor András ellenzéki képviselő a Facebook-oldalán. A poszt szerint az önkormányzat azért rakta ki őket, mert szerintük összeférhetetlenek voltak a többi lakóval. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

„A lakók szerint nincs így”

„A lakók viszont papírt is aláírtak arról, hogy ez nincs így. Néhányukkal konkrétan beszéltünk is, és nem támasztották alá az önkormányzat állításait” – fogalmazott a Párbeszéd-Zöldek frakció tagja.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Megpróbálták megakadályozni

Jámbor András beszámolója szerint a Város Mindenkié aktivistáival megpróbálták megakadályozni a kilakoltatást. Azt is közölte, hogy a családot úgy tették utcára, hogy elhelyezésüket nem biztosították.

Földre esett a képviselő

A rendőri túlerő győzött az öt tiltakozó ellen, de a képviselő abban bízik, hogy az önkormányzat utólag belátja a tévedését. A civil szervezet szerint erőszakkal bontották fel az élőláncot. Jámbor posztjához képet is mellékelt, amelyen az látható, ahogy a földre esik több rendőr között.

Élőben közvetítették

Jámbor az rtl.hu-nak azt mondta, hogy a hatóságiak „kihúzták dulakodás után”. A tiltakozásban részt vett Horváth Aladár polgárjogi politikus, a Roma Parlament elnöke is, aki élő videóban is beszámolt az eseményről.

„Ne legyetek kegyetlenek”

Az aktivisták leültek a lakás előtt, majd a rendőrök elvitték őket, miközben azzal fenyegetőztek, hogy ha nem engedik el egymást, kényszert fognak alkalmazni. Az egyik rendőr ekkor húzta elő sokkolóját. Az aktivisták azt kántálták, hogy „ne legyetek kegyetlenek” – írta meg a 24.hu

„Indítsatok pert!”

A történtekről természetesen megoszlanak a vélemények a világhálón. A legtöbben azt találgatják, mi lehet az oka a kilakoltatásnak, ha nincs a családnak tartozása.  „Ne az önkormányzat “belátását” várjátok, hanem ügyvédekkel keressétek meg a törvénytelenség bizonyítékát, és indítsatok pert, kártérítési igénnyel megfejelve!” – írta egy dühös hozzászóló.

Ez maga a krízis!

„Novemberben utcára tenni egy családot, az maga a krízis! Az, hogy mi áll ennek a történetnek a hátterében, talán Jámbor úr sem tudja pontosan. Ugyanis, ha az általa leírtak igazak, akkor bírósághoz kell fordulni, hiszen egy TARTOZÁS nélküli családot rúgtak ki. Az összeférhetetlenség sem igaz – egyes szomszédok szerint” – tette hozzá egy kerületi lakos.

Embertelenség

„Valaminek kell lennie a háttérben. Akármi is az, nem menti fel a rendszert az embertelenség alól. Gondolom, a Családok Átmeneti Otthonában kaphatnak elhelyezést addig, amig nem tisztázódik a helyzetük” – tette hozzá. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: balhé Kispesten. Fotó: Facebook/Jámbor András