Lázár János kidobná az ablakon azt a rengeteg pénzt, amit eddig a Közlekedési Múzeumra költött az Orbán-kormány az elmúlt években. Vitézy Dávid az intézmény korábbi vezetője, főpolgármester-jelölt szerint Lázár ezzel hadüzenetet küldött Budapestnek. A magyar politikusoknak tényleg semmi sem drága, felelősség nélkül szórhatják az adófizetők pénzét. Lázár jános 150 milliárd forintból a debreceni BMW-gyár mellett építene múzeumot.

Hadüzenet

„Lázár János újabb hadüzenetet küldött Budapestnek” – így értékelte szerda reggel a közösségi oldalán Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt az építési és közlekedési miniszter keddi kijelentését, mely szerint a Közlekedési Múzeumot Debrecenben építenék meg. Lázár János erről a hajdúsági városban beszélt, a Debrecen Televízióban. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

150 milliárd forint

Lázár így nyilatkozott erről: „Ezt a kormány első olvasatban megtárgyalta, és ezt a 150 milliárd forintos beruházást meg lehetne valósítani valahol a BMW-gyár közelében. Úgyhogy én azt szeretném, hogy az új Közlekedési Múzeum, a közösségi közlekedés reneszánszát is szimbolizálva, illetve a 21. századi mobilitás jelentőségét kiemelve, itt lenne, Debrecenben.”

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Autópálya mellett épülne

Hozzátette, hogy céljuk, hogy mindenki megértse, mit jelent autóval járni napjainkban, és milyen perspektívát ad e mellé a tömegközlekedés. „Ezen gondolat mentén szeretnénk egy kifejezetten modern épületet felépíteni az autópálya mellé, ennek vizsgáljuk most a lehetőségeit” – tette hozzá a Dehir cikke szerint.

Budapesten a helye

Vitézy Dávid kiakadt Lázár bejelentésén. Így fogalmazott: “Mint az intézmény volt főigazgatója és mint főpolgármester-jelölt is egyértelmű az álláspontom: a Közlekedési Múzeumnak Budapesten a helye. Az országnak ez a város a közepe, a központi régióban él az ország harmada, és összességében minden távolabbi országrészből is ide a legkönnyebb eljutni. Ráadásul a magyar közlekedéstörténet legfontosabb epizódjai Széchenyitől Barossig, Ganztól az Ikarusig mind ide kötődnek. A magyar közlekedéstörténet finoman szólva sem a debreceni akkumulátorgyárral kezdődik.”

Károkozás

„Nem tudom, mi motiválhatja Lázár Jánost ebben a nyilvánvaló károkozásban: kell valakinek ez az értékes kőbányai telek és le akarja rombolni az ipari műemléket jelentő Északi Járműjavítót? Tetszelegni a vidéki kijáróember szerepben? Vagy egyszerűen csak ennyire utálja Budapestet?” – teszi fel a kérdéseket Vitézy.

Rombolás újabb szintje

A főpolgármester-jelölt szerint a BMW gyár mellett, egy csak autóval megközelíthető, világvégi  autópálya-csomópontnál építené fel Lázár a Közlekedési Minisztériumot. “A rombolás olyan újabb szintje ez, amire már nehéz épeszű magyarázatot találni.” – szögezi le Vitézy.

9 éve zárták be

Az Orbán-kormány 2015-ben zárta be a városligeti múzeumot. “Ezt követően, 2016-tól vezettem az intézményt és elértük, hogy ne a Városligetben építsük újjá, ahol jelentős föld alatti bővítéssel és kétséges építészeti megoldásokkal terveztek. Így kiváló új otthont kapott a múzeum, a kőbányai Északi Járműjavítót. Ennél alkalmasabb helyszínt keresve sem lehetne találni: ipari műemlék, gyönyörű vasúti csarnok, Budapest megújuló rozsdaövezetében, de mégiscsak könnyen megközelíthető helyen minden budapesti és vidéki polgár számára, az 1-es villamos mellett, busszal 10 percre a Deák tértől.” – írja Vitézy.

Eltapsolják az adófizetők pénzét

A Közlekedési Múzeum tervezésére eddig nem kevés pénzt költött el az Orbán-kormány. Meglepő, hogy most ugyanez a kormány kidobja az ablakon ezt a pénzt, azt mondják kit érdekel, majd elköltünk rá újabb milliárdokat. Tényleg egyetlen politikusnak sem kell Magyarországon elszámolnia a közpénzekkel? Kényükre-kedvükre tapsolhatják el az adófizetők pénzét? A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: Lázár János és Vitézy Dávid – A fotó Adobe mesterséges intelligencia felhasználásával készült