A helyi polgármester “szerencsésnek mondható balesetnek” minősítette a történteket. Egy szálloda építése miatt jelenleg bontás alatt áll a Magyar Táncművészeti Egyetem egykori épülete. Csak a szerencsének köszönhető, hogy nem történt nagyobb baj.

Az eset körülményeiről

Budapest 7. kerületében, a Kazinczy utcában tegnap délután egy lehulló betondarab talált el egy külföldi turistát. Úgy tudni, egy spanyol állampolgárról van szó. A nővel ott volt a két gyermeke is. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Csak a nő sérült meg

A balesetben a nő végtagsérüléseket szenvedett. A két gyermekének szerencsére a haja szála sem görbült. A bejelentés csütörtök délután futott be az Országos Katasztrófavédelemhez.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Éppen bontják azt az épületet, ahol a baleset történt

A Magyar Táncművészeti Egyetem egykori épületét elbontják egy szálloda építése miatt. A bontás alatt lévő épület egyik fala kidőlt, és tégladarabok hullottak a járdára. A budapesti tűzoltók a helyszínre érve kordonszalaggal kerítették el az épületet, ezt követően értesítették a társhatóságokat.

Ezt mondták a mentősök

A helyszínen egy középkorú nőt kellett ellátni. Végtagsérülésekkel szállították kórházba, tudta meg az Index a mentősöktől. Állapotáról további információk azóta nem érkeztek.

Folyik az eljárás

A 7. Kerületi Rendőrkapitányság ismeretlen tettes ellen foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt indított eljárást. Egyelőre nem került sor gyanúsított kihallgatására.

Kiderült, tehet-e bármit az önkormányzat ebben az esetben

Niedermüller Péter, a városrész első embere elmondta, hogy “az önkormányzatoknak már nincs hatósági szerepük az építkezésekkel kapcsolatban”. Ugyanakkor azt leszögezte, hogy “a szabályokat mindenhol, mindenkor, mindenkinek be kell tartani”. Hozzátette, hogy nincs fontosabb, mint az emberek biztonsága, és jobbulást kívánt a szerencsétlenül járt turistának.

Niedermüller Péter posztja

Megújult a Nefelejcs Óvoda

Nemrég arról posztolt Niedermüller Péter, hogy véget értek a Nefelejcs Óvoda felújítási munkálatai. A gyermekek így a nyári szünetet követően a teljesen megújult tetőteraszon fognak tudni játszani. Itt ünnepelhetik majd az ovisok a pedagógusokkal a jeles napokat is, mint például a Nefelejcs napokat.

Fókuszban a kényelem

A kellemesebb körülmények érdekében légkondicionáló berendezéseket szereltek a csoportszobákba, valamint az óvoda konyhájába is. A polgármester bízik abban, hogy mindenki örömét fogja lelni a Nefelejcs Óvoda megújult környezetében. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A megújult óvodáról készült képek

Kiemelt kép: a baleset helyszínén készült kép – Forrás: Niedermüller Péter Facebook oldala