Napokon belül, szeptember 1-jén veszi kezdetét a 2023/2024-es tanév a szakképzésben. Kiderült, hogy pontosan mettől meddig fognak tartani a tanítási szünetek, és fény derült arra is, hogy június 14-e lesz az utolsó tanítási nap.

Most már hivatalos az új tanév rendje

Megjelent a Magyar Közlönyben a Csák János által jegyzett rendelet, amely a soron következő tanév rendjét tartalmazza. 179 tanítási nap lesz a rendelet szerint. Az első tanítási nap 2023. szeptember 1-jén, pénteken esedékes. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Január közepéig tart az első félév

Az első tanítási félév 2024. január 19-éig, péntekig fog tartani. A második félév január 22-én, hétfőn veszi kezdetét. A tanulók félévi értesítőjét legkésőbb 2024. január 26-áig közölni kell.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Amit az utolsó tanítási napról tudni lehet

Az utolsó tanítási nap 2024. június 14-e péntek. Az utolsó évfolyamon ez 2024. május 3-ára péntekre esik. Az is kiderült, hogy a szakirányú oktatás utolsó évfolyamát teljesített tanulóknak 2024. május 6-án kell kiállítani a bizonyítványt.

Ezért fontos dátum 2024. május 3-a

Azok, akik a korábbi vizsgarendszer szerinti érettségi vizsgát választják, a képzés ágazatának megfelelő ágazati, ágazaton belüli specializáció szakmai vizsgatárgy vizsgájára való felkészítés 2024. május 3-áig tart. A rendelet értelmében a tantárgyak év végi osztályzatát eddig a dátumig be is kell jegyezni a tanuló törzslapjába.

Lesz őszi és tavaszi szünet is

Az őszi szünet előtti utolsó tanítási nap 2023. október 27-én pénteken lesz. A szünet után először 2023. november 6-án hétfőn kell majd iskolába menni. A tavaszi szünet előtti utolsó tanítási nap 2024. március 27-én szerdán esedékes, majd 2024. április 3-án szerdán folytatódik a tanítás.

Nem lesz túlságosan hosszú a téli szünet

A karácsonyi szünidő előtt 2023. december 20-án szerdán kell a nebulóknak utoljára a padokat koptatnia. Újév napját követően, január 2-án kedden már mehetnek újból iskolába.

Igazgatói szünetek ugyanúgy lehetnek

Minden intézmény igazgatója elrendelhet más időpontban is szünetet. Lehetősége van arra is, hogy módosítsa a szünet kezdő és befejező napját, de csak akkor, ha heti pihenőnapon tartott tanítási nappal ehhez megteremti a szükséges feltételeket.

Ezek is érdekelhetnek!

Amit a szakmai vizsgákról tudni kell

Az októberi-novemberi vizsgaidőszak esetén a szakmai vizsgaidőszak első napja 2023. október 2. hétfő. Február-márciusi vizsgaidőszak esetén 2024. február 5-e hétfő. A május-júniusi vizsgaidőszak alkalmával 2023. május 6. hétfő az első nap.

A rendelet hamarosan hatályba lép

Csák János rendelete 2023. szeptember 1-jén lép hatályba. A rendelet részletei ide kattintva olvashatók el a Magyar Közlönyben. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció