Egy ismert motoros influenszer augusztus 26-ára felvonulást hirdetett. A motorosok nem akarják elfogadni, hogy kitiltották őket arról az útról, amit sokak, köztük a visegrádi önkormányzat szerint is versenypályának használtak. A tiltás novemberig marad érvényben, amikor lényegében véget ér a motoros szezon.

Drasztikus döntés született

A Fellegvárhoz vezető utat 2022-ban felújították. Miután sokan az újonnan átadott utat versenypályának nézték, ezért a visegrádi önkormányzat könyörtelen döntést hozott. 2022. júniusában kihelyezett egy táblát az útszakasz mindkét végére, amely megtiltja a behajtást a motorosok számára. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Csak egy bizonyos időszakra vonatkozik a tiltás

A motorosokra vonatkozó tiltás minden évben március 1-je és november 1-je között érvényes. Ez lényegében egybe esik a motoros szezonnal, így ők a szóban forgó útszakaszt tulajdonképpen soha nem használhatják. A döntés sok motorosból ellenérzéseket váltott ki.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Az autósokkal is van gond

A Fellegvárhoz vezető utat nem csak motorosok, hanem egyes autósok is versenypályának használták. A négykerekűeket azonban ennek ellenére nem tiltották ki. Létezik egy másik útvonal is, ahogyan meg lehet közelíteni a Fellegvárat, azt használhatják a motorosok is, ezért nem lát problémát a visegrádi város vezetése és az Építési és Közlekedési Minisztérium sem.

Augusztus 26-ára felvonulást hirdetett egy influenszer

A Facebookon Dodor néven futó influenszer augusztus 26-án szombaton 13:00-ra hirdette meg a felvonulást. A videóban azt mondta, ha kint van a tiltó tábla, tiszteletben fogják tartani, és az alternatív útvonalon fognak felmenni, hogy megnézzék, hátha fent lekerült a tiltó tábla. Ha nem, akkor az alternatív útvonalon lejönnek, majd visszamennek, hogy megnézzék, hátha lekerül időközben a tiltó tábla.

Rengetegen jelezték, hogy ott lesznek

A poszt alatt már záporoznak a kommentek. Többen biztosra ígérték, hogy ott lesznek. Eddig több mint 700-an szóltak hozzá a videóhoz, a kommentelők többsége arról biztosítja az influenszert, hogy számíthat a személyes megjelenésükre.

Az influenszer posztja

Egy hazai motoros közösség is szervezkedik

A Kanyarfotó nevű közösségi oldalon szerdán tettek közzé egy bejegyzést a szombati esemény kapcsán. “Az ország minden tájáról érkeznek motorosok Visegrádra szombaton, mi pedig szeretünk ott lenni, ahol ilyen sokan leszünk, legyen még nagyobb a felhajtás!“ – írták. “Gyertek sokan, együtt erősek vagyunk! Le a diszkriminációval, le a táblákkal!!” – tették hozzá.

A Kanyarfotó posztja

A visegrádiaknak elegük van

Azok, akik Visegrádon élnek, általában hétvégenként nagy zajterhelést kénytelenek elviselni, ahogyan erről már korábban is írtunk. Különösen akkor van ez így, ha jó az idő. Lapunknak a településen élő Koós Viktor elmondta, hogy mi a gondjuk.

Ez a fő probléma

„Ami viszont a nagyobb baj, hogy ideszoktak azok az autóversenyző-félék, akik a sufniban feltuningolt autóikkal, irdatlan hanghatással idejönnek csapatni az utakon” – mondta a férfi a BudaPestkörnyéke.hu-nak. Elárulta, hogy a vár felé vezető úton napközben sem kicsi a forgalom, este azonban olyanok érkeznek, akik “magas fordulatszámon pörgetik a hörgő, csattogó kipufogós autókat”. Ezeket a hanghatásokat elég nehezen viselik a helyiek. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt fotó: Visegrád önkormányzata