Szerda reggel a váci vonalon közlekedő S70-es vonat vezetőjének menet közben lejárt a munkaideje, ezért a vonatot leállította Rákospalota-Újpest állomáson. Az utasokkal senki sem foglalkozott, mindenki mehetett, amerre akart.

Több utas is jelezte az Indexnek, hogy kénytelen alternatív közlekedési megoldást találni, mert a Vác és Budapest között közlekedő s70-es vonat vezetőjének szerda reggel útközben lejárt a munkaideje, ezért a vonat Rákospalota-Újpest állomáson megállt.

Ahogy korábban itt a BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportálon is megírtuk legutóbb december 2-án a Vác és Budapest között közlekedő reggeli vonatok Csomádon álltak le.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Akkor is az történt, hogy a mozdonyvezetőnek lejárt a 12 órás munkaideje, ezért a vonat nem közlekedett tovább, helyette egy másik mozdonyvezetőre vártak.

A mozdonyvezetőket nagyon komolyan megbírságolnák, ha munkaidő után mozdonyt vezetnének, ezért állítják le ilyen esetben a következő állomáson a szerelvényt. A MÁV forgalomirányítási rendszerének kellene jobban összehangolni a munkatársaik időbeosztását, hogy ne forduljon elő ilyen nevetséges, de az utasok számára annál bosszantóbb helyzet.

Kiemelt kép: illusztráció