Rágyújtotta a lakókocsit két társára egy férfi Monoron. Az egyik lakó olyan súlyos égési sérüléseket szenvedett, hogy másnap meghalt. Az ügyészség most indítványozta a gyújtogató letartóztatását.

Egy férfi és egy nő egy lakókocsiban élt Monoron. Egyik ismerősük január 8-án meglátogatta őket. Mindhárman a lakókocsiban italoztak, de egy vita miatt az elkövető távozott onnan.

Később, kora délután, azonban visszatért egy öngyújtóval és a közvetlenül a lakókocsi ablaka alatt lévő szemétkupacot meggyújtotta. Innen a tűz átterjedt a lakókocsira, amelyben ekkor a két sértett feküdt.

Miután a lakókocsi és benne egyikük ruházata is lángra kapott, a két lakó felriadt, oltani kezdték a tüzet, amelybe később már az elkövető is bekapcsolódott. A sértetteknek végül sikerült kijutni a tűzből, azonban egyikük olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy kórházba szállítását követően másnap életét vesztette.

A tűzesetről a BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt. A cikket ide kattintva tudod elérni.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettével gyanúsítja a férfit, akinek a Pest Megyei Főügyészség kezdeményezte a letartóztatását, mivel tartani lehet attól, hogy megszökne vagy újabb bűncselekményt követne el.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: Pest Megyei Katasztrófavédelem