Vonat elé akart ugrani egy idős hölgy Sződligetnél. Szemtanúk beszámolója szerint a peronon várta a Vácról érkező vonatot, de egy helyszínen lévő személy megakadályozta abban a nyugdíjas asszonyt, hogy tragédia történjen.

Vonat elé ugrani Sződligetnél

Hétfőn délelőtt a Vácról 9:04-kor a Nyugati pályaudvarra indult S70-es vonat (2477) elé Sződ-Sződliget megállóhelyen beugrott egy ember, azonban baleset nem történt, mert a vonat időben meg tudott állni. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Megmentették az idős nőt

Úgy tudjuk, egy idős hölgy akart véget vetni az életének, de végül valaki a segítségére sietett. Az utasokat leszállították Sződ-Sződliget megállónál, és egy másik vonattal mentek tovább.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Furcsán fékezett a vonat

A 0647.hu azt írja, mentő és rendőr is érkezett a helyszínre, de eddigi információjuk szerint személyi sérülés nem történt. “A vonat hirtelen furcsán fékezni kezdett, majd bemondták, hogy el kell hagyni a vonatot” – tájékoztatta a 0627.hu-t egy a vonaton utazó utas.

A peron szélére ült

A közelben található boltnál lévő szemtanúk elmondása szerint az idős hölgy leült a peron szélére, majd a vonat elé akart ugrani, de valaki félreállította őt.

Egy vágányon közlekednek a vonatok

A helyszínelés végéig Göd és Vác között csak egy vágányon közlekedhetnek a vonatok, ezért a délelőtti órákban 10-20 perccel is hosszabb menetidőre, kimaradó vonatokra kell számítani a Budapest–Vác–Szob vonalon.

Változik a menetrend

Az eseményben érintett vonat nem közlekedik tovább, ezért a Nagymaros felől érkező, Vácról 9:28-kor Budapest felé továbbinduló Z70-es vonat (2367) Sződ-Sződliget és a Nyugati pályaudvar között minden állomáson és megállóhelyen megáll – írta a MÁV.

Frissítés!

Sződ-Sződliget megállóhelyen befejezték a helyszínelést, 10:40-től ismét mindkét vágányon közlekedhetnek a vonatok Göd és Vác között. A menetrendszerű közlekedés még a délelőtti órákban helyreállhat a Budapest–Vác–Szob vonalon.

Vonat elé akart ugrani

Májusban írtunk arról, hogy vonat elé akart ugrani egy kamasz fiú Őrbottyánnál, a mozdonyvezetőnek azonban sikerült megállítania a vonatot, így nem történt tragédia. A vonat vezetője az esettel kapcsolatban, megrázó üzenetet tett ki a Facebookra.

Lerakta holmiját

„A 17.25-kor Őrbottyán állomás után, Vác irányában, a gyalogátjáróban egy 13-14 éves fiú letette a holmiját a szelvénykőre és a sínek közé lépett. A mindössze 60 km/h sebességnek köszönhetően gyorsfékkel sikerült megállítani a vonatot” – így emlékezett vissza az esetre a mozdonyvezető.

Ez volt nála

„A holmija egy szemes nyakláncból (olyasmi, mint amilyenre a fürdőkád dugóját teszik), rajta katonai dögcédulával (vagy hasonló dísszel) és egy mobiltelefonból állt” – így folytatódik a bejegyzés.

Elszaladt a helyszínről

A mozdonyvezető azt írta akkor, hogy miután a szerelvény megállt, a srác zavarba jött, összeszedte a tárgyakat és elszaladt.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ha segítség kell!

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is! 

Kiemelt kép: illusztráció