Egy kisrepülő hajtott végre kényszerleszállást november 21-én késő délelőtt az úrhidai repülőtéren, ezután csapódott a földbe. A gép roncsain rendkívül nagy sérülések láthatók, a sérültekhez mentőhelikopter is érkezett.

Lezuhant egy kisgép

Két ember megsérült, amikor kisrepülőjükkel lezuhantak közvetlenül a felszállást követően a Fejér vármegyei Úrhidán kedden délután – tájékoztatta a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t. A rendőrség eljárást indított a baleset körülményeinek kiderítése érdekében. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A szántóföldön találták meg a gépet

Szabó-Bisztricz Anett, a Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője azt közölte, hogy a helyszínre érkező tűzoltók a reptértől 700-800 méterre, a szántóföldön találták meg a kisrepülőt. A repülőn ketten utaztak, és mindegyikük szerencsésen túlélte a zuhanást kedden késő délelőtt – írja az fmc.hu.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Kórházba vitték őket

A repülőgép vezetője értesítette a hatóságokat a történtekről, és a pilóta, valamint utasa is maga szállt ki a sportrepülőből, értük mentőhelikopter érkezett, mindkettőjüket kórházba vitték. A hatóságok a helyszínre érkeztek már, és megkezdték a mentést, a tűzoltók áramtalanították a kisrepülőt. Az Országos Mentőszolgálat tájékoztatása szerint a helyszínre riasztott mentőegységek egy 30 év körüli férfit és egy 60 év körüli férfit súlyos sérülésekkel szállítootak kórházba.

Nagyon összeroncsolódott a gép

Közben a feol.hu arról ír, hogy a helyszínen látható roncsok meglehetősen súlyos balesetre utalnak. A repülőgép elején látható, hogy kiszakadt a fél oldala, ám azt még nem tudni, hogy ez a kényszerleszálláskor vagy a mentéskor keletkezett sérülés.

Börgöndi tragédia

Szeptemberben, egy bemutató közben lezuhant egy T28 Trojan típusú repülőgép sziintén Fejér megyében, Börgöndön. A repülőgép megbillent egy forduló közben és elvesztette a sebességét. A légiparádét természetesen azonnal lefújták. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Két halálos áldozata volt a történteknek

A repülőgépen Rózsavölgyi Vilmos és fia, Árpád utazott. Tragédiájukat több ezren látták a helyszínen. A pilótáknak esélyük sem volt a túlélésre, a repülőgép a becsapódást követően felrobbant.

Képzett pilóták voltak a gépen

A gépet Rózsavölgyi Vilmos vezette. Mindketten képzettek voltak, saját pilótaképzőjük volt. Rózsavölgyi Vilmos vezette az Agro-Aero 2000 Kft.-t és az azon belül működő Rivair Pilot School pilótakpézőt. Fia, Rózsavölgyi Árpád is a családi vállalkozásban dolgozott, mégpedig repülőoktatóként.

Így égett a robbanás után a kisrepülő Börgöndön

Forrás: Facebook

Többen megsérültek

A sportrepülőgép egy parkoló autóba csapódott, amely ennek következtében ki is gyulladt. Négyen szenvedtek égési sérüléseket az eset kapcsán. Három súlyos sérültet Budapestre szállítottak ápolásra, egy kislányt, egy nőt és egy férfit. Egy könnyebben sérült kisfiút a Fejér Vármegyei Szent György Kórházba vittek mentőautóval.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: MTI