Lezuhant egy vitorlázórepülő a Pest vármegyei Sóskútnál szerdán délelőtt. A lakott területen kívül történt baleset után a szemtanúk egyből értesítették a mentőket és rohantak segíteni. Vasárnap 2 vitorlázógép ütközött össze Nyíregyházánál, majd lezuhantak. 2 hete pedig Dunakeszin egy 17 éves lány zuhant le, ő a kórházban elhunyt. 

Kórházba vitték a pilótát 

A gépben egyedül a pilóta ült, a fiatal férfinek vérzett a feje és véraláfutásos lett a keze az egyik szemtanú szerint. A helyszínre siettek a mentők, tűzoltók és a rendőrök is. A pilótát ellátás után kórházba szállították. A baleset pontos okát még vizsgálják a szakemberek.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

26 éves a pilóta

„Ma délelőtt egy vitorlázó repülőgép a sóskúti ipari park területén a szántóföldre zuhant. A baleset következtében a gép 26 éves pilótája az elsődleges adatok szerint könnyű sérülést szenvedett. Az eset kapcsán a rendőrség szabálysértési eljárást indított” – mondta a Borsnak Váraljai Anita Kamilla, a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. 

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Mentőhelikopter vitte kórházba

“A helyszínre a budaörsi mentőhelikoptert riasztotta mentésirányításunk. Bajtársaim a pilótát potenciálisan súlyos sérülésekkel látták el. A helyszíni beavatkozásokat követően további vizsgálatokra és ellátásra légi úton szállították kórházba a sérültet” – mondta el Hangai József mentőtiszt, az Országos Mentőszolgálat regionális kommunikációs munkatársa.

Tragédia Dunakeszin

A felismerhetetlenségig összeroncsolódott, és a szárnya is leszakadt annak a vitorlázógépnek, amely másfél héttel ezelőtt zuhant le a Dunakeszi Repülőtéren fedélzetén egy 17 éves lánnyal.  A fiatal életveszélyesen megsérült, a koponyája több helyen betört, és a lábai is súlyosan megsérültek.

Turbulencia miatt zuhanhatott le 

Az egyik családtag hívta a mentőket, miután a gépet nem látta a levegőben. Úgy tudni, a turbulencia okozta a balesetet. A pilótát a fővárosi hivatásos és az újpesti önkéntes tűzoltók feszítővágóval szabadították ki a repülőgép roncsai közül.  

Meghalt a fiatal lány 

A 17 éves Viktória olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy már a helyszínen életmentő beavatkozást kell végezniük az orvosoknak. Ezután kórházba szállítottak, ahol  pár óra múlva elhunyt. 

Szüleitől kapta ajándékba 

A tragédia után kiderült, hogy a fiatal lány karácsonyra kapta ajándékba szüleitől a vitorlázógépet. Pár hónapja tanult csak repülni, vélhetően a rutintalansága vezetett a halálos balesethez. 

Baleset Nyíregyházán 

Június 30-án két vitorlázó repülő ütközött össze Nyíregyháza környékén. A két gép nagyjából egy kilométeres magasságban rohant egymásba, a pilóták pedig még szerencsére időben ki tudtak ugrani belőlük. Végül egy 70 év körüli férfit könnyebb sérülésekkel, míg egy 50 év körüli férfit megfigyelés miatt szállítottak kórházba.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: a dunakeszi baleset felvétele – Forrás: TV2