Magyar Péter ismét fejfájást okoz Rogán Antalnak, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszternek, akit sokan propagandaminiszternek neveznek. A politikai babérokra törő Magyar Péter most egy névsorral állt elő, ez biztosan kellemetlen lesz Orbán Viktor bizalmi emberének tartott Rogán Antalnak.

Tóni, Ádám, Barbara

“A Schadl-Völner ügy nyomozati irataiban szereplő Tóni, Ádám, Barbara teljes neve: Rogán Antal, Nagy Ádám, Rogán Barbara. Schadl György, a Végrehajtói Kamara korrupt vezetője, elsőrendű vádlott, Rogán Antal embere volt. Erről és további terhelő információkról miniszterektől szereztem tudomást és bizonyítani tudom. Csütörtökön meg is teszem a Központi Nyomozó Ügyészségen.” – írta friss bejegyzésében Magyar Péter. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Jelentős támogatói tábor

Varga Judit, korábbi igazságügyi miniszter volt férje, Magyar Péter az elmúlt egy hónapban üstökösként száguld a magyar politika égboltján. Szinte a semmiből jelentős tábort gründolt magának, ezt bizonyította is március 15-én, ugyanis sok tízezren voltak kíváncsiak a beszédére az Andrássy úton.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Kiteregeti az Orbán-kormány szennyesét

Magyar Péter egymás után teregeti ki az Orbán-kormány szennyesét, különös tekintettel ügyel arra, hogy Rogán Antalba jó nagyokat rúgjon és olyan ügyekkel jöjjön elő, amelyek nagyon kínosak Rogánra nézve.

Hamis jegyzőkönyv

Legutóbb Magyar Péter arról posztolt, hogy egy hamis rendőrségi jegyzőkönyvet adhatott ki valaki a sajtónak, ez rá nézve kellemetlen, hiszen egy családi veszekedésről szól, amelyben őt úgy akarják beállítani, mint aki agresszív volt a feleségével és a három gyermekével. Magyar Péter lemondásra szólította fel az országos rendőrfőkapitányt és a belügyminisztert.

Tönkre akarják tenni

Magyar Péter többször is elmondta, hogy a Rogán Antal által irányított kormányzati kommunikáció valójában egy propagandagépezet és őt is le akarják majd járatni. Szerinte a kiszivárogtatott hamis jegyzőkönyv is azt bizonyítja, hogy a hatalom nem viccel, ha valakit tönkre akarnak tenni.

Elfogás a reptéren

Vélhetően a legutóbbi hamis jegyzőkönyvre adott válasza volt Magyarnak, hogy nyilvánosságra hozta a három nevet. A Schadl-Völner üggyel akkor találkozhattunk először, amikor a ferihegyi reptéren elfogták az éppen Dubaijba lelépni készülő Schadl Györgyöt, a bírósági végrehajtók főnökét.

Fizetett a kormány emberének

A vád szerint Schadl György „korrupciós kapcsolatot alakított ki” Völner Pállal, az Igazságügyi Minisztérium államtitkárával, aki rendszeresen 2–5 millió forintot kapott tőle – összesen legalább 83 millió forintot. Az államtitkár cserébe vállalta, hogy a pozíciójából eredő befolyásával Schadl kéréseire elintéz konkrét ügyeket, például a jól jövedelmező végrehajtói kinevezéseket, hogy aztán Schadl a kinevezett végrehajtóktól cserébe elkérje az osztalékuk jelentős részét.

A reptéren kapcsolták le

Schadl-t és feleségét 2021 novemberében a ferihegyi reptéren vették őrizetbe, több millió forint készpénzzel és diplomata útlevelekkel, amelyeket Völner Pál kérésére Szijjártó Péter állított ki Schadléknek. A végrehajtói kar korábbi vezetője azóta volt előzetes letartóztatásban. Nemrég kiengedték, nyomkövetővel a lábán otthon él boldogan. „Köszönettel tudomásul veszem a döntést” – mondta Schadl György, akit dr. Tóth Erzsébet bírónő engedett ki ezzel az indokkal: „A bíróság ad egy lehetőséget mindkét vádlottnak, remélve, hogy nem fognak visszaélni a lehetőséggel.” A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: Rogán Antal és Magyar Péter – BPK-montázs