A Pest megyei vizsgálók befejezték annak a 60 éves férfinak az ügyét, aki a gyanú szerint egy vadászat során puskájával fejbe lőtte a vadásztatót. A gondatlan tett következtében az áldozat maradandó fogyatékosságot szenvedett.

Vadászbaleset

A rendőröket 2020. július 3-án késő este riasztották egy vadászbalesethez a nagybörzsönyi erdőbe. A bejelentés szerint a vendég megcsúszott a talajon és véletlenül fejbe lőtte a vadászatvezetőt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Meglőtték

A helyszínen a mentősök a földön fekvő, fejbe lőtt áldozatot látták el, a rendőrök pedig elszámoltatták a kocsija mellett álló bejelentőt. G. István elmondta, hogy a terepjáróban ülő férfi a gépkocsi felé húzta őt, a mozdulat közben eldördült egy vétlen lövés, amely megsebesítette társát.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Ez a fegyver sült el:

Maradandó fogyatékosság

Az ügyben kirendelt igazságügyi orvosszakértő véleménye alapján a 42 éves áldozat súlyos egészségromlást szenvedett el. Maradandó fogyatékosságának mértéke 70 % feletti, a traumás sérülés következtében idegrendszeri károsodás, spasztikus bénulás alakult ki. A balesetre és az azt megelőző történtekre nem emlékezett.

Nem tartotta be a szabályokat

Az igazságügyi vadászati szakértő véleménye szerint a szabályok be nem tartása idézte elő a tragédiát. G. István a fegyvert nem a vadászattal és fegyvertartással kapcsolatos előírásoknak megfelelően tartotta, használta, ezért fordulhatott elő, hogy az utastérben kitámasztott golyós vadászlőfegyver egy mozdulattól elsült, a lövedék pedig a sértett fejét átszakítva, koponyájából egy darabot kitépve, a jármű tetején keresztül távozott.

Panasszal élt

A férfi panasszal élt a gyanúsítás ellen, a terhére rótt bűncselekményt nem ismerte el. Védekezésében elmondta, hogy a vadászati és fegyverkezelési szabályokat teljes egészében betartotta.

Támogatta a családot

Állítása szerint a baleset tőle független, rajta kívül álló okok miatt keletkezett. Hozzátette, hogy a balesetet követően havi rendszerességgel 300 ezer forintot juttatott az áldozat családjának, melyet 2022-től 360 ezer forintra emelt.

Ez következik most

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya a 60 éves férfival szemben súlyos egészségromlást okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást befejezte, az ügy iratait átadta az ügyészségnek. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

FRISS!

Brutális baleset: métereken keresztül tolta maga előtt az elé kivágó kocsit a kamion Csepelen – Fotók a helyszínről

Kiemelt kép: police.hu