Baleset történt Csepelen szerda délután. Egy személyautó és egy kamion karambolozott Budapest 21. kerületében, Csepelen, a Petőfi utcában. A fővárosi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket. 

Nem adta meg az elsőbbséget

A BudapestKörnyéke.hu helyszíni tudósítójának közlése szerint szerda délután egy zöld színű Peugeot 206 személygépkocsi haladt nagy sebességgel Csepelen, a Petőfi utcán, a Karácsony Sándor utca felől. A Betű utcához érve a középkorú férfi sofőr figyelmen kívül hagyta az elsőbbségadás kötelező táblát, majd lassítás nélkül behajtott a kereszteződésbe, ebben a pillanatban pedig balról, a Csepel Plaza irányából a bal oldalába rohant egy magyar rendszámú Renault kamion. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Fotó a helyszínről:

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Nem tudta elkerülni az ütközést

A kamion férfi vezetője észlelte ugyan az elé kihajtó személyautót, intenzíven fékezett is, de az ütközést nem tudta elkerülni. A becsapódás akkora erejű volt, hogy a tehergépkocsi métereken keresztül tolta maga előtt a Peugeot-t. A személyautóban csak a vezető tartózkodott, aki a baleset pillanatában nem használta a biztonsági övet.

Helyszíni felvétel:

Hatalmas szerencse

Ő az ütközés hatására átzuhant a jobb első ülésre, a mentőszolgálat munkatársai a fővárosi hivatásos tűzoltók segítségével emelték ki az összeroncsolódott járműből. De még így is nagy szerencséje volt, hogy egyáltalán túlélte a hatalmas ütközést, végül súlyos fejsérüléssel szállították kórházba. A környékbeli lakosok a hatalmas csattanásra kirohantak az utcára, rögtön tudták, hogy valaki megint nem adta meg az elsőbbséget, de ekkora balesetre nem gondoltak.

Fotó a helyszínről:

Rengeteg itt a baleset

Mint azt tudósítónk elmondta több lakóval is beszéltek, akik elmondták, hogy ebben a kereszteződésben sajnos rendszeresen figyelmen kívül hagyják az elsőbbségadás kötelező táblát. És mivel a Betű utca bekötőútja a Teller Ede útnak, illetve nem messze található a Csepel Művek, így rengeteg tehergépkocsi közlekedik ezen az útszakaszon.

Helyszíni felvétel:

Van jelzőlámpa, de…

Érdekesség, hogy a kereszteződésben található egy jelzőlámpa is, de az csak a Betű utca forgalmát szabályozza, a Petőfi utcára nem bővítették ki, oda mindössze az elsőbbségadás táblát helyezték ki. A helyszínelés és a műszaki mentés idejére a Betű utca forgalmát a mellékutcára terelte a rendőrség. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép és belső fotók: Helyszíni felvételek – Forrás: G.K.