Egy kamaszfiút gázolt el a HÉV Pomáznál csütörtök reggel. A helyszínre mentőhelikopter érkezett, a HÉV csak egy vágányon közlekedik. Két éve Budatétényben, 2018-ban pedig Gödön törtét hasonló tragédia.

Gázolás Pomáznál

Egy embert gázolt el a HÉV csütörtök reggel 8:30 körül Pomáznál. A helyszínre mentőhelikopter érkezett. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Egy vágányon jár a HÉV

„A H5-ös vonalon, baleset (gázolás) miatt vonataink egy vágányon, ritkábban, várhatóan késéssel közlekednek Budakalász és Pomáz között, az utasok ezen a szakaszon a Batthyány tér irányú peronokat használhatják. A menetrend szerinti közlekedés helyreállításáig türelmüket kérjük!” – írja a MÁV-HÉV Zrt. Facebook oldalán.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Fotó a helyszínről:

Egy fiatal fiút gázolt a HÉV

Egy kamaszt ütött el „Egy kamasz átment a síneken fejhallgatóval telefonozva. Fékezett es dudált a HÉV, de sajna nem hallotta” – írja az egyik szemtanú a pomázi lakossági csoportban. Helyszíni beszámolók szerint a balesethez mentőhelikopter is érkezett, a sérültet a tűzoltók emelték ki a szerelvény alól.  

Helyszíni felvétel:

Ez történt pontosan

Az eset kapcsán a Tűzoltóság – Pomáz ezt írta a közösségi oldalán: „2022. szeptember 15-én délelőtt Pomázon, Vasút soron a gyalogos átjárónál fiatal férfit gázolt a HÉV. A 17 év körüli sérült a sínek közt feküdt a szerelvény első kocsija alatt, eszméleténél volt, kommunikált, mikor a pomázi tűzoltók kiérkeztek. Mentőautó és helikopter is érkezett a helyszínre. A mentőorvosok a szerelvény alatt hordágyra helyezték a sérültet, majd a pomázi és szentedrei tűzoltók segítségével kiemelték alóla és a mentőhelikopter mellé szállították. Miután a mentők stabilizálták az állapotát, súlyos-életveszélyes sérüléssekkel kórházba szállították helikopterrel.”

Nem ez az első eset

„Jó pár éve ugyanez volt a Magyar utcai átjárónál. Mázlija volt a srácnak. Megsérült, de csonkolás nélkül, mert „csak” felborította a szerelvény és úgy került alá, nem keresztbe. Nem értem a fiatalokat, hogy ennyire felelőtlenek!” – írja egy másik pomázi hozzászóló.

Tragédia Budatéténynél

2020 szeptemberében Budatéténynél történt hasonló tragédia. A fülhallgatója miatt nem hallotta a tinédzser, hogy felé robog a vonat, és azonnal elcsapta az érkező szerelvény. A baleset után senki sem értette, miért sétálgatott a lány 300 méterre az állomástól az üzemi területen, ráadásul fülhallgatóval a fülén.

Fülhallgató volt a fülében

A lánynak esélye sem volt a túlélélsre, olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. „A baleset Budatétény megállóhelytől mintegy 300 méterre, egy zajvédőfallal is elzárt vasúti pályaszakaszon történt. Az előzetes vizsgálatok alapján a lány a megállóhelytől távolodva, fülhallgatóval a fülében sétált üzemi területen, ahol a gyalogosforgalom tilos” – írta a baleset után a MÁV sajtóosztálya.

Veszélyes átkelni a vágányon

„A vágányokon átkeléskor kiemelt veszélynek vannak kitéve azok a gondatlan kerékpárosok és gyalogosok, akik körültekintés nélkül haladnak át a kereszteződéseken, vagy olyan helyen lépnek a sínek közé, ahol átjáró sincs. Az őket ért baleseteket sok esetben az érzékszervek működését akadályozó tényező okozza. Ilyen lehet a fülhallgatóval történő közlekedés, kapucnis ruházat, és a mobiltelefon használata is” – tették hozzá.

Gödön is a fülhallgató miatt halt meg egy tinilány

2018-ban  Gödnél történt tragédia. A fülhallgatójától nem hallotta az érkező vonatot egy a 17 éves lány és halálra gázolta a vonat. Az egyik szamtanú a Facebookon akkor ezt írta: „Nagyjából 50 méterről végignéztem a balesetet. A Pest felé tartó vonat az állomáson állt, a 16-17 éves fiatal a túloldalról jött, lelépett a sínekre, amikor a másik vonat odaért. Nagy dudaszót hallottunk és úgy tűnt vége a fekete nadrágot, fekete pólót viselő fiatalnak”.

Mentőhelikopter is érkezett

A baleset Gödön 2018-ban úgy történhetett, hogy az állomáson álló vonat takarásástól a lány nem látta az érkező vonatot és pont akkor lépett a sínekre, amikor megérkezett a másik vonat. Perceken belül már egy mentőhelikopter is ott volt, a közeli focipályán landolt. Egy facebookozó azt írta, hogy fülhallgató volt a lány fülében és nem hallotta a vonatot, azért léphetett a vonat elé. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció