A fülhallgatójától nem hallotta az érkező vonatot az a 17 éves lány, akit szerda délután, nem sokkal öt óra előtt gázolt halálra a Budapest felé tartó vonat a felsőgödi állomásnál.

Az egyik szamtanú a Facebookon ezt írta: Nagyjából 50 méterről végignéztem a balesetet. A Pest felé tartó vonat az állomáson állt, a 16-17 éves fiatal a túloldalról jött, lelépett a sínekre, amikor a másik vonat odaért. Nagy dudaszót hallottunk és úgy tűnt vége a fekete nadrágot, fekete pólót viselő fiatalnak.

Cikkünk alatti hozzászólások alapján a baleset úgy történhetett, hogy az állomáson álló vonat takarásástól a lány nem látta az érkező vonatot és pont akkor lépett a sínekre, amikor megérkezett a másik vonat.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Perceken belül már egy mentőhelikopter is ott volt, a közeli focipályán landolt. Egy facebookozó azt írta, hogy fülhallgató volt a lány fülében és nem hallotta a vonatot, azért léphetett a vonat elé. Mások látták, hogy a lány szülei megérkeznek a helyszínre és nagyon sírnak.

Egy másik facebookozó ezt írta: Egy kislány meghalt! Egy család felfoghatatlan bánattal küzd, mert egy pillanatra nem figyelt. Egyetlen pillanatra. Az életével fizetett érte.

A BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportál a MÁV-tól megtudta, hogy a vasúti átjáró működött, piros fényjelzést adott a tragédia idején. A Vác-Pest vonalon a vonatok csaknem egy órát késtek, estére helyreállt a forgalom.

A Facebookra Sebők Viktória ezt a képet posztolta a mentőhelikopterről. Kiemelt kép: Facebook/Skultéty Gergely

Az áldozat hozzátartozóinak részvétünket fejezzük ki. A facebookozoknak pedig köszünjük, hogy információikkal segítették a pontosabb tájékoztatást.