A fülhallgatója miatt nem hallotta a tinédzser, hogy felé robog a vonat, azonnal elcsapta az érkező szerelvény. Senki sem éri, miért sétálgatott a lány 300 méterre az állomástól az üzemi területen, ráadásul fülhallgatóval a fülén. Sajnos nem ez az első ilyen “fülhallgatós” tragédia Budapesten és környékén.

Fülhallgató volt a fülében

A lánynak esélye sem volt, olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette – számolt be a tragédia részleteiről a Bors. „A baleset Budatétény megállóhelytől mintegy 300 méterre, egy zajvédőfallal is elzárt vasúti pályaszakaszon történt. Az előzetes vizsgálatok alapján a lány a megállóhelytől távolodva, fülhallgatóval a fülében sétált üzemi területen, ahol a gyalogosforgalom tilos” – válaszolta a Bors kérdésére a MÁV sajtóosztálya.

„A vágányokon átkeléskor kiemelt veszélynek vannak kitéve azok a gondatlan kerékpárosok és gyalogosok, akik körültekintés nélkül haladnak át a kereszteződéseken, vagy olyan helyen lépnek a sínek közé, ahol átjáró sincs. Az őket ért baleseteket sok esetben az érzékszervek működését akadályozó tényező okozza. Ilyen lehet a fülhallgatóval történő közlekedés, kapucnis ruházat, és a mobiltelefon használata is” – tették hozzá.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Rendszeres ellenőrzések

A vasúttársaság a rendőrséggel együtt rendszeresen ellenőrzéseket tart a vasúti átjárókban, ezzel is felhívva a figyelmet arra, hogy a belesetek megelőzése érdekében körültekintően közlekedjenek a gyalogosok, a kerékpárosok és az autósok is. A lap kérdésére a rendőrség közölte: közigazgatási eljárás keretében vizsgálják az esetet, tehát az idegenkezűséget kizárták.

A BudapestKörnyéke legfrissebb híreit itt olvashatod!

Gödön is a fülhallgató miatt halt meg egy tinilány

Legutóbb két évvel ezelőtt írtunk a most Budatéténynél történt balesethez hasonló esetről. Akkor Gödnél történt tragédia. A fülhallgatójától nem hallotta az érkező vonatot egy a 17 éves lány és halálra gázolta a vonat.

Pont akkor lépett a sínre, amikor érkezett a vonat

Az egyik szamtanú a Facebookon akkor ezt írta: Nagyjából 50 méterről végignéztem a balesetet. A Pest felé tartó vonat az állomáson állt, a 16-17 éves fiatal a túloldalról jött, lelépett a sínekre, amikor a másik vonat odaért. Nagy dudaszót hallottunk és úgy tűnt vége a fekete nadrágot, fekete pólót viselő fiatalnak.

Mentőhelikopter is érkezett

A baleset Gödön 2018-ban úgy történhetett, hogy az állomáson álló vonat takarásástól a lány nem látta az érkező vonatot és pont akkor lépett a sínekre, amikor megérkezett a másik vonat. Perceken belül már egy mentőhelikopter is ott volt, a közeli focipályán landolt. Egy facebookozó azt írta, hogy fülhallgató volt a lány fülében és nem hallotta a vonatot, azért léphetett a vonat elé. Mások látták, hogy a lány szülei megérkeznek a helyszínre és nagyon sírnak.

Minden hétre jut egy egy vonatgázolás

A BudapestKörnyéke is többször számolt már be halálos kimenetelű vonatgázolásról, márciusban például Dunakeszinél történt tragédia.

Az elmúlt 24 órában már történt hasonló eset

Nemrégiben a villamos gázolt halálra egy embert, erről lapunk is hírt adott a reggeli órákban. Mint megírtuk villamos másfél kilométeren keresztül vonszolta magával a férfi testét, aki akkor esett a villamos alá, amikor két szerelvény között próbált meg átmászni.

A férfi a szerelvények között akart átmászni

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint egy 37 éves budapesti férfi akart átmászni az éppen megállóban álló 1-es villamos szerelvényei között, de elesett, a jármű pedig elindult. A villamos a férfit másfél kilométeren keresztül húzta magával, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen azonnal életét vesztette.

Kiemelt kép: Illusztráció