Úgy szállt fel egy utas az egyik fővárosi járatra, hogy kutyáján sem póráz, sem szájkosár nem volt. Amikor a sofőr ezt szóvá tette, elszabadultak az indulatok. Hamarosan eldőlhet, mi lesz a magáról megfeledkezett utas büntetése.

Az eset előzményeiről

Még évekkel ezelőtt történt az az incidens, amelynek sorsa felől friss fejlemények láttak napvilágot a mai napon. 2020 nyarán egy utas nem az utazási szabályoknak megfelelően akart utazni a kutyájával. Az eben ugyanis sem póráz, sem szájkosár nem volt. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A buszsofőr tette, amit tennie kellett

A kilencedik kerületi Boráros téri buszmegállóban szállt fel az utas a buszra. A 39 éves férfi helyet foglalt, majd kutyája felugrott a vele szemközt lévő ülésre. Amikor ezt meglátta a buszsofőr, intézkedett.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Felszólította a sofőr az utast, hogy tartsa be a szabályokat

Amikor a buszvezető a szabályok betartására utasította a kutya gazdáját, az utas ellenszegült. A férfi azt mondta a sofőrnek, hogy menjen vissza a helyére, vezesse a buszt és végezze a saját feladatát. A buszvezető azonban ezt nem hagyta annyiban.

Ekkor vált indulatossá az utas

A második felszólítás alkalmával az utas ingerült lett, majd szidni kezdte a buszsofőrt. Az autóbusz vezetője erre rendőri segítséghez folyamodott. Ekkor a kutya tulajdonosa felpattant a helyéről, majd megindult az ajtó felé.

Megdobta a sofőrt

A vádlott végül visszafordult, majd megdobta a kezében lévő energiaitalos dobozzal a buszsofőrt. A flakon a buszvezető oldalát találta el, a folyadék a ruházatán landolt, ezután az utas leszállt. A busz kamerája mindent rögzített.

Tovább szidta a buszsofőrt

A kutya gazdája nem hagyta abba a buszsofőr szidalmazását. Amíg kiérkeztek a rendőrök, tovább indulatoskodott.

Ezek is érdekelhetnek!

Van súlyosbító tényező

A férfi közfeladatot ellátó személy elleni erőszakot követett el. A Budapesti 9. Kerületi Ügyészség ennek okán nyújtott be vádiratot a bíróságra. A vádlott elismerte a tettét, sőt, a tárgyaláshoz való jogáról is lemondott.

Ítéletet hozott a bíróság

A férfit bűnösnek találták, és kiszabták a büntetését. 312 óra közérdekű munkára, továbbá 200 ezer forint pénzbüntetésre ítélték. Elképzelhető azonban, hogy ennél súlyosabb büntetést kap majd a férfi.

Fellebbezett az eljáró ügyész az ítélet ellen

Súlyosításért, felfüggesztett börtönbüntetés érdekében fellebbezett az ügyész. Az ügyben másodfokon eljáró Fővárosi Törvényszéknél vannak most az ügy iratai. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: – Forrás: Magyarország Ügyészsége