Ahogy arról mi is beszámoltunk, döbbenetes posztot osztott meg a közösségi oldalán az Országos Mentőszolgálat. A bejegyzés tanúsága szerint tigris támadott meg egy embert egy magánállatkertben, Bács-Kiskun megyében. Az idős férfit az állatkert vezetője mentette meg, aki megerősítette a történteket és azt is elmondta, hogy mi történt.

Bemászott a tigrishez

A BudaPestkörnyeke.hu hírportálon is beszámoltunk róla, hogy az Országos Mentőszolgálat bejegyzése szerint egy magán állatkertbe riasztották a kecskeméti mentőket ma reggel. Azt írták, hogy egy 65 év körüli férfi átmászott a korláton és kezét a rácsok között átdugva szeretett volna megsimogatni egy 220 kilós szibéria tigrist. A Blikk információi szerint a felsőlajosi MagánZoo-ban történt a támadás.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Megharapta

A meglepett állat játéknak vélte a közeledést, így szerencsére csak kisebb erővel harapott a férfi karjába, aki könnyebb sérülésekkel megúszta a kalandot. “Bajtársaink perceken belül helyszínre értek és ellátták a férfi sebeit, majd stabil állapotban szállíthatták kórházba. Mielőbbi felépülést kívánunk, a mentésben résztvevőknek gratulálunk!” – olvasható a mentőszolgálat posztjában.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Az állatkert megerősítette a történteket

A 24.hu-nak nyilatkozott az állatkert vezetője, Tóth Tibor, aki a lapnak azt mondta, hogy a látogatók bementek a parkba a nyitás után, egy férfi pedig átmászott a korláton belülre, a szibériai tigris pedig megfogta a kezét.

Nem tudott magyarázatot adni tettére

„Amikor meghallottuk, hogy segítségért kiált, azonnal odarohantunk a kollégáimmal, s elkergettük a tigrist. A férfi több mint tíz percig ült a földön a történtek után, de nem tudta megmondani, miért mászott be az állathoz. Az volt a szerencse, hogy egy vastagabb pufajkás kabát volt rajta, és a tigris csak megfogta a kezét. Úgy tudom, könnyű sérüléssel vitték kórházba a mentők” – mondta a lapnak az állatkert vezetője.

Nem indítanak eljárást

A 24.hu megkereste a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságot is,  ahol megerősítették a történteket. Azt mondták, hogy az állatkert nem hibázott az eset során, ezért nem indítanak büntetőeljárást az ügyben.

Veresegyházon egyszer megszökött egy oroszlán

BudapestKörnyéke.hu számolt az esetről, mint megírták a nagymacska a ketrecéből lépett meg és okozott hatalmas riadalmat a látogatók körében. Akkor Kuli Bálint, a medveotthon Állatokért felelős igazgatója elmondta, az oroszlán egy látogatók elől elzárt területre ment ki. Hamar elfogták és senkinek nem esett bántódása.

Jaj, kiszökött az oroszlán!

Az Index egyik olvasója akkor arról beszélt az oroszlán úgy jutott ki, hogy az egyik gondozó, aki bement lecsitítani az állatokat, nyitva hagyta az ajtót, ezen át szökött ki az állat, és elindult abba az irányba, ahol a kisoroszlánok vannak. Ez abszolút emberi felelőtlenség volt – mondta. Amikor látták, hogy kiszökött az oroszlán keresni akartak egy elzárt helyet, de nem találtak.

Ott ragadtak

Hívták a medveotthont, hogy ott ragadtak. Eltelt két-három perc, és akkor jöttek a gondozók, majd intettek, hogy szaladjanak. Próbálta rábízni a nagyobb gyerekét egy gondozóra, a másikat pedig kézben vitte. Végül egy szolgálati épületbe kerültek, és ott töltöttek háromnegyed órát, mire megjött egy ember az altatólövedékkel. Háromnegyed óra múlva vitték el őket teherautón. 

Nagy port kavart

Az eset akkoriban nagy port kavart, ráadásul később egy felvétel is napvilágot látott, melyből egyértelműen kiderült, a medveotthon gondozói hibát követtek el.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el

Kiemelt kép: Facebook/Magán Zoo