Az M3 metróvonal megújult Deák Ferenc tér állomása másfél héttel a hivatalos átadó előtt, egy estére koncertteremmé alakult. A Budapesti MediCantare Vegyeskar és a Vox Insana Kamarakórus közös előadásában felcsendülő dallamok a köszönet hangjai voltak. Az esemény ötletgazdája Gurdon Balázs, a Deák Ferenc téri metróállomás új tereinek egyik építész tervezője, koncerttel kívánta megköszönni mindazok munkáját, akik az elképzelt arculatot megvalósították.

Koncert a metróban

Az M3-as metró történetében első alkalommal fordult elő, hogy egy állomás koncertnek adott helyet. Az átszállószinten, ahová több mint két éve csak munkavédelmi felszerelésben léphetnek be a felújításon dolgozók, egy este mindenki elegáns öltözetben jelenhetett meg. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A főpolgármester sem hagyta szó nélkül

Karácsony Gergely főpolgármester nem sokkal cikkünk megjelenése előtt így fogalmazott a közösségi oldalán: „Újabb 2 állomást adunk át a 3-as metró vonalán: január 23-tól megnyílik a Deák Ferenc tér és a Ferenciek tere is! Így ezentúl Kőbánya-Kispest felől már egészen a Deákig lehet majd metrózni. Az M3-as metró felújításán rengetegen dolgoztak és dolgoznak. Az ő tiszteletükre szólt a köszönet és az első metrókoncert a Deák Ferenc tér megszépült metróállomásán.”

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Bécsből is érkeztek vendégek

Az új és modern tér, ahol hamarosan utasok tízezrei fordulnak meg naponta, mintha főpróbát tartott volna, végre pezsgő forgatagot fogadott. A közönség a metrófelújítás tervezőiből, irányítóiból, szervezőiből és aktív résztvevőiből állt. A fővárost Tüttő Kata főpolgármester-helyettes képviselte, aki bécsi kollégáival érkezett.

Énekelnek az állomáson

Fotó: bkv.hu/Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Ajándék a segítőknek

Gurdon Balázs az állomás egyik építész tervezője, a program megálmodója, a kamarakórus tagja ezzel az élménnyel fejezte ki köszönetét a felújításban résztvevőknek, majd ajándékot adott át két számára fontos segítőjének.

A főépítész is énekelt

Erő Zoltán Budapest főépítésze, aki korábban tervezőként a város metróépítésében és metrófelújításában is jelentős szerepet vállalt, a zene és az építészet kapcsolatáról tartott rövid elemzést, majd kottájával a vegyeskarban foglalt helyet.  

Kulcsszereplő

Csapó Balázs építész tervező, a Deák Ferenc téri állomás újragondolásának és az esemény szervezésének kulcszereplője az építészet és a metró kapcsolatáról szóló gondolatait osztotta meg.

Színes program

A közel nyolcvan előadó, énekesek, hangszereskísérők és karvezetők birtokba vették az alkalmi koncertteret és a közönség élvezhette a közismert komoly- és könnyűzenei darabokból álló színes programot.

Nem akart elmenni a közönség

A siker abban mérhető leginkább, hogy az énekesek szívesen megismételnék a koncertet az M3 metróvonal bármelyik állomásán, a közönség pedig alig akarta elhagyni az átszállószintet. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Fotók: bkv.hu/Dernovics Tamás/magyarepitok.hu