Két férfit gázolt halálra a vonat vasárnap délután Üllőn. A MÁV szerint tilosat mutatott a lámpa, amikor jött a vonat, ekkor történt a kettős tragédia. Szemtanúk szerint a két férfi részeg volt, ezért eshetett el az egyik síneken, testvére pedig próbált segíteni rajta, de nem sikerült. Az áldozatok féltestvérek voltak.

Két embert gázolt a vonat

Amint arról a BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt, vasárnap délután elgázolt két embert egy vonat Üllőn, egy vasúti átjáróban. A vasútállomás közelében, a Gyöngyvirág térnél történt a baleset. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Rohantak a tűzoltók

A helyszínen a monori és a fővárosi hivatásos, valamint az üllői önkéntes tűzoltók végezték  a műszaki mentést. Az egységek átvizsgálták a szerelvényt.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Megmentésükre nem volt esély

„Sajnos az élettel összeegyeztethetetlen sérülések miatt megmentésükre nem volt esély, így csak a holttestek kiszabadításában tudtunk segíteni” – írta Facebook oldalán az Üllői Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

Forrás: Facebook/Üllői Önkéntes Tűzoltó Egyesület

Pirosat mutatatott a lámpa

A baleset egy átjáróban történt, ahol a fény- és félsorompó jól működött, tilosat mutatott. A helyszínelés végéig, késő estig csak az egyik vágányon nem közlekedtek a vonatok Üllő és Monor között.

Egy cipőt látott a szemtanú

Az egyik szemtanú a Facebookon azt írta, hogy a baleset után nemsokkal jár a baleset helyszínén és azt látta, hogy minden csupa vér, illetve egy cipő hever a földön.

Helyszínelés a baleset után

Forrás: Facebook/Üllő

Féltestvéreket gázolt a vonat

Vasárnap este az is kiderült, hogy egy féltestvérpárt gázolt halálra a vonat. Egy 33 és 45 éves férfi az áldozat. A két férfi át akart menni az átjárón, amikor az egyikük elesett. A fivére megpróbált segíteni felállni neki, de pont ekkor jött a vonat, és mind a kettejüket halálra gázolta.

Ittas volt a két vendégmunkás

Az egyik helyi Facebook csoportban több szemtanú is írt esetről. Úgy tudjuk, két borsodi vendégmunkás az áldozat. Szemtanúk szerint mindkét férfi súlyosan ittas volt. Így akartak átmenni a vasúti átjárón és ekkor esett el az egyik. Mivel a másik férfi járása sem volt stabil, hiába akarta elráncigálni a sínekről, nem sikerült.

A rendőrség vizsgálódik

Szabóné Berki Bianka, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az üggyel kapcsolatban azt mondta, hogy a rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja a halálos baleset körülményeit.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: Facebook/Üllő