Rendőrök kísérik a jegyellenőröket a következő időszakban a BKK járatain. A korábbi akcióhoz hasonlóan a zsebtolvajokra és a járványügyi szabályokat megszegő utasokra vadásznak.

BRFK és BKK közös kampánya

A zsebtolvajlás elleni kampány és a buszsávok ellenőrzése után folytatódik a Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Budapesti Közlekedési Központ közös akciósorozata, amelynek célja, hogy a fővárosiak biztonságosan használhassák a közösségi közlekedés járatait – tájékoztatta a BKK szerdán az MTI-t. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva érheted el.

Ez is érdekelhet

“Feltúrták az ágyakat, a szekrényeket, bekukkantottak a fehérneműs fiókokba, a párnahuzatba” – Galambos Lajcsiék szerint túlzás, amit a NAV nyomozói műveltek a családi házban

Új akciósorozat indul

A közlekedési társaság azt írja, hogy pozitív tapasztalatokkal zárult a decemberi, zsebtolvajlás elleni közös akció, és az utasok biztonságérzetének növelése érdekében idén is folytatódik a BKK és a BRFK közös, több napig tartó akciósorozata.

Négy kerületben szigorítanak

Ezúttal a 7., a 8., a 9. és a 10. kerület meghatározott járatain biztosít fokozott jelenlétet a rendőrség a BKK jegyellenőrei mellett.

A jegy mellett a maszkviselést is ellenőrzik

A jegyellenőrök az utazási jogosultságot ellenőrzik, illetve figyelnek a járványügyi szabályok betartására, a rendőrség munkatársai pedig biztosítják a közrendet.

3 dolog zavarja az utasokat

A társasághoz érkező visszajelzések szerint az utasok biztonságérzetét főképp a járatokon felbukkanó garázdálkodó személyek, a zsebtolvajok, illetve a vírusfertőzés lehetősége zavarja.

Segít az utasokat a BKK és BRFK

Ezért a két szervezet szorosabb szakmai kooperációval, közös kommunikációval, figyelemfelkeltő és edukációs videókkal csökkentené a közösségi közlekedéssel összefüggő szabályszegések számát, illetve segítené elő a járványügyi szabályok betartását.

Havonta megismétlik az akciót

A jövőben minden hónapban várható a mostanihoz hasonló, a fővárosban közlekedők biztonságérzetét erősítő közös akció.

A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva érheted el.

Kiemelt kép: illusztráció