Ahogy azt korábban a BudaPestkörnyeke.hu is megírta, 62 évesen meghalt az underground legismertebb hazai lemezlovasa, DJ  Palotai a kilencvenes évek elejétől fontos alakja a magyar zenei életnek. Halála mindenkit meglepett, most kiderült, hogy már napok óta beteg volt a lemezlovas.

Tilos az Á vezetője volt

A rendszerváltás idején a Tilos az Á Klub művészeti vezetője, majd a Tilos Rádió zenei főszerkesztője volt. Édesapja az öt éve elhunyt olimpiai bajnok labdarúgó és játékvezető, Palotai Károly volt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Búcsúzik a főpolgármester

„Szombaton, a neki ítélt Pro Cultura Urbis díjat már nem tudtam neki személyesen átadni, ma már sajnos tudjuk, hogy miért. 62 éves korában elhunyt Palotai Zsolt, azaz DJ Palotai, a budapesti underground zene nagy hatású alakja, az elektronikus zene, a drum and bass és a breakbeat egyik magyarországi meghonosítója, a Tilos az Á egykori művészeti vezetője, a Tilos Rádió alapítója. Nyugodjék békében!” – írta vasárnap Karácsony Gergely közösségi oldalán.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Megszólalt a kolléga

Palotai Zsolt lemezlovas kollégája, Sobek 24 óráig elérhető Instagram-sztoriban osztott meg egy pénteki üzenetváltást közte és Palotai Zsolt között.

Súlyosan megbetegedett

Ebből kiderült, hogy a legendás DJ halála előtt három nappal nagyon beteg volt és az ágyból sem tudott kikelni. Emiatt nem csak a Budapesttől kapott elismerését nem tudta átvenni szombaton, de a tegnap estére az újranyitó Merlin Színházba tervezett este 8 és 10 óra közötti fellépését is kénytelen volt lemondani.

„Nincs jövő”

A legutolsó, a lemezlovassal készült interjú alig pár napja jelent meg az RTL.hu-n. Palotai ebben többek között elmondta, hogy a mai zenékből azt érzi a hallgató, hogy nincs jövő, így sokkal szomorúbbak, mint, mondjuk, a kétezres évek zenéi, de ez a sötét hangulat nemcsak a zenében jellemző.

Várta, hogy teljen az idő

„Én mindig azt gondoltam, hogy az én életemben három dolog sose fog megváltozni, a rendszer meg az oroszok és az időjárás. Amikor kérdezik, hogy mit csináltunk ’89 előtt, akkor azt szoktam mondani, hogy vártuk, hogy teljen az idő. Mintha most is ezt érezném” – fogalmazott.

„Nem látjuk a fényt”

„A különbség annyi, hogy akkor annak ellenére, hogy azt gondoltam, sose fog ez megváltozni, mindig egy kicsit jobb volt, tehát mentünk ki belőle. Most még mindig megyünk befelé, és nem a végét nem látjuk, hanem szinte semmit, tehát még a fényt sem az alagút végén” – tette hozzá.

A rendszer problémája

„Ami nagyon idegesít engem: itt halálos bűn, ha megmondod valakinek, hogy valami bajod van vele. Mert itt az kell, hogy haverkodj mindenkivel, aztán jól hátba b*sznak, amikor elfordulsz” – mondta Palotai. 

Sokan kivándoroltak

Palotai az interjúban azt is elárulta, hogy mióta a Tilos Rádiót hozzá kötik, nem volt túl sok lehetősége játszani, bár ebben része van annak is, hogy mostanra kivándorolt a közönsége fele, és alig maradt olyan hely, ahol játszani lehetne. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: DJ Palotai – Forrás: Facebook