Szombat reggel rengetegen indultak útnak autóval Dobogókőre, ahol a parkolóhelyek már reggel 8 órára megteltek, így sokan szabálytalanul, a forgalmat is akadályozva álltak, állnak meg az oda vezető országos utakon.

Nagy gondot okoznak a szabálytalan autósok

„A térség közútjainak burkolata végig jól járható, sónedves, ugyanakkor a hőmérséklet és a várható havazás miatt a szabálytalan autósok miatt az utak járhatóságának biztosítása is veszélybe kerül, mivel a Magyar Közút munkagépei nem férnek így el a szűkebb mellékúti szakaszokon a többi jármű miatt” – írja közleményében a Magyar Közút. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Több kilométeres volt a kocsisor

Péntek este is a több kilométeres kocsisorokban kellett várakoznia a közútkezelő munkagépeinek, így a hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkákat is nehezebben tudták elvégezni – tették hozzá.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Útlezárások a Mátrában

A folyamatos fakidőlések és ágleszakadások miatt a Kékestetőre vezető két mellékutat már péntek este lezárták a szakemberek a közlekedők biztonsága érdekében, és szintén a Miskolc és Felsőtárkány közötti útszakaszon is teljes útzárat kellett bevezetni, mert ott is fakidőlések nehezítik a közlekedést.

Sokan kelnek útra

Tekintettel arra, hogy az országban csak kevés helyen, csak a magasabban fekvő hegyvidéki szakaszokon maradt meg a hó, így sokan ezekre a kirándulóhelyekre igyekeznek eljutni, főleg autóval. Emiatt ezekben a térségekben az időjárástól függetlenül is torlódással, hosszabb menetidővel számolhatnak az autósok és azzal, hogy a kijelölt parkolókban nem lesznek szabad helyek.

Válasszák a tömegközlekedést!

Ezekbe a térségekbe való utazásaik során a tömegközlekedési lehetőségek közül válasszanak – kéri mindenkitől a közútkezelő, majd hozzáteszik: a kirándulóknak érdemes még utazás előtt tájékozódniuk az aktuális út- és látási viszonyokról, forgalmi helyzetről a Magyar Közút Útinform szolgálatánál.

A hegyen rekedtek az emberek

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról péntek este, hogy lényegében fent rekedtek a hegyen azok, akik szerettek volna lejutni onnan. A közösségi oldalakat ellepték a dugóban álló autók szóló képek, amelyek alig haladnak. Egyelőre teljesen reménytelennek tűnik a helyzet.

Megérkezett a tél

Megmaradt a hó a magasabban fekvő területeken

Káosz volt pénteken az utakon

Aki teheti, kerülje el a környéket

„Dobogókő felé ne induljatok! Elakadt autók, csúszós havas út. Szinte mindenki fordul vissza. Már vissza is dugó van. Áll a sor” – ezzel a kommentárral került ki egy figyelmeztető üzenet péntek délután a Facebook-ra. A helyzet szombaton sem lett könnyebb. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: havas helyzet. Fotók: Facebook