Lényegében fent rekedtek a hegyen azok, akik most szeretnének lejutni onnan. A közösségi oldalakat ellepték a dugóban álló autók szóló képek, amelyek alig haladnak. Egyelőre teljesen reménytelennek tűnik a helyzet.

Aki teheti, kerülje el a környéket

„Dobogókő felé ne induljatok! Elakadt autók, csúszós havas út. Szinte mindenki fordul vissza. Már vissza is dugó van. Áll a sor” – ezzel a kommentárral került ki egy figyelmeztető üzenet péntek délután a Facebook-ra. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Sokan nem tudják, miért állnak

A legtöbben csak találgatják, mi lehet a probléma. A pomázi tűzoltóság közlése szerint Pilisszentkereszt után a Dobogókő fele vezető út a jegesedés miatt járhatatlanná vált. Emellett egy baleset is nehezíti a közlekedést Esztergom felé, így abba az irányba teljes az útzár.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Rövid videó a helyszínről

Nagy hó hullott

Rég látott látvány

Ilyen utakon lehetett közlekedni

Tele a parkoló

Szinte nem lehet lejutni a hegyről

Vannak, akik visszafordulnak

Mindenkinek azt tanácsolják, legyen óvatos

A Vérteserdő Zrt. szintén óvatosságra int, különösen a meredek, sziklás területeken. Fakidőlés főleg az erős szélben fenyeget, ezért ilyen időben nem javasolják a kirándulást. A Budapest körüli erdőkben a szurdokvölgyeket, például a Rám-szakadékot helyesebb elkerülni. A kirándulást megduzzadt patakok nehezíthetik a Pilisi Parkerdő Zrt. területén – hívták fel a figyelmet. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

(Kiemelt képünk forrása: Facebook.)