Gundel Takács Gábor televíziós műsorvezető, a köztársasági elnök 16 fős tanácsadói testületének tagja azt mondta, megvan a véleménye Novák Katalin bicskei pedofilügyben hozott kegyelmi döntésével kapcsolatban, de erről személyesen fogja tájékoztatni őt.

Van véleménye

„Megvan a véleményem az ügyről, de mivel tanácsadó vagyok, ezt személyesen fogom elmondani a köztársasági elnök asszonynak. Az ő dolga, hogy a tanácsommal mit kezd” – ezt nyilatkozta a Telex-nek Gundel Takács Gábor, miután Donáth Anna, a Momentum elnöke a felháborodást kiváltó kegyelmi ügy miatt nyílt levélben szólította fel Novák Katalin államfő tanácsadóit hogy ne maradjanak csendben, és álljanak ki a pedofil bűnöző és bűntársa áldozataiért. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

„Nem elegáns”

Gundel Takács Gábor szerint „nem elegáns”, hogy Donáth Anna az ő nevét felhasználva „próbál hangulatot gerjeszteni”, úgy, hogy előtte meg sem kérdezte a műsorvezető véleményét.  „Ha Donáth Anna valóban kíváncsi a véleményemre, és meg akar kérdezni, akkor el tudott volna érni. Ez így csak politikai kampány, nem valós megoldáskeresés”.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Nem kérte ki a véleményét

K. Endre kegyelmi ügyéről ő is csak a sajtóból értesült. Az elnöki tanácsadó testület ülésein nincs szó kegyelmi döntésekről, és személyesen sem kérte ki az ő véleményét ebben a kérdésben Novák Katalin.

Tanácsadói testület

Novák Katalin hivatalba lépésének első évfordulóján mutatta be 16 fős elnöki tanácsadó testületét. Ennek tagjai között találjuk többek között Martonyi János volt külügyminisztert, Schmidt Máriát, a Terror Háza főigazgatóját és Balog Zoltán református püspököt, korábbi humánminisztert. Mellettük a közéleti kérdésekben korábban kevésbé megszólaló közszereplők is helyet kaptak a testületben: így például Gundel Takács Gábor televíziós műsorvezető, Lackfi János költő, Kovács Katalin olimpiai bajnok sportoló, Szörényi Levente zeneszerző és Tomán Szabina, a Toman Diet alapítója.

Bicskei-ügy

Az elmúlt napokban nagy vihart kavart Novák Katalin köztársasági elnök azon döntése, hogy végrehajtási kegyelemben részesítette a kényszerítésért jogerősen elmarasztalt K. Endrét, aki zsarolással vette rá a bicskei gyerekotthon több lakóját a gyerekekkel fajtalankodó igazgató ellen tett vallomásuk visszavonására.

Titkosszolgálati akció?

Novák Katalin másik tanácsadója, Skrabski Fruzsina, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom alapítója, kedden maga osztotta meg teóriáját a kegyelmi döntésről a Facebook-oldalán. Skrabski egyfajta „titkosszolgálati akciót” igyekezett sejtetni a háttérben. Szerinte a 2006-os zavargásokért elítélteknek adott kegyelmek „nem tetszettek a titkosszolgálat-rendőrség-ügyészség-bíróság maffiának”, így elképzelhető, hogy egy „nem kellőképpen informatív anyag” került a köztársasági elnök elé a bicskei gyermekotthon igazgatóhelyettesének kegyelmi ügyéről, akit ezzel akarhattak nehéz helyzetbe hozni.

Budaházy felmentése

Állítása szerint fenyegetéssel, hamis információkkal és lejáratással igyekeztek őt is leállítani, amikor Budaházy Györgyék kegyelméért lobbizott, és hamis információkkal próbálták Novák Katalint is rávenni, hogy ne adjon kegyelmet az egykori Hunnia Mozgalom terrorizmusért elítélt vezetőjének.

Koncepciós per lenne?

„Másrészt azt is el tudom képzelni, hogy megint egy koncepciós perről van szó, sajnos sok ilyen van büntetőügyekben, és erről is lehet tudomása az elnöknek” – folytatta a teóriáját Skrabski, aki azt sem zárja ki, hogy minden csak hazugság volt. „Egy biztos: Novák Katalin az egyik legtisztességesebb ember az országban, nagyon bátor és népszerű, a tisztességtelenek ezért meg szeretnének tőle szabadulni, de sokan vagyunk mellette, akik békés és szabad Magyarországot szeretnének.” A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt Novák Katalin, Gundel Takács Gábor – Forrás: BPK montázs