Jelentősen visszaesik a hőmérséklet és fagyos idővel köszönt ránk a húsvét. Az esernyőt is mindenki tartsa majd magánál az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint.

Hétfőn még kellemes időnk lesz

Gomolyfelhős idő várható többórás napsütéssel. Késő délutánra az ország középső része kivételével csökken a felhőzet, néhol fordulhat elő zápor, esetleg hózápor. Az északi szél sokfelé megélénkül, megerősödik, a Nyugat-Dunántúlon és a Bodrogközben viharossá is fokozódhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn többnyire 8 és 13 fok között valószínű. – írta az MTI. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Jöhet eső, havas eső, havazás is kedden

Az ország délkeleti, keleti felére vastag, zárt felhőzet húzódik, míg északnyugatra, nyugatra napos, gomolyfelhős idő valószínűbb. Délkelet, kelet felé haladva növekvő eséllyel valószínű csapadék, amelynek nagyobb része jó eséllyel lehet havas eső, havazás.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Már csak 9 fokig emelkedik a hőmérséklet

Az északi szelet sokfelé erős, a Nyugat-Dunántúlon és a Zemplén térségében helyenként viharos lökések kísérhetik. Hajnalra döntően fagypont köré hűl le a levegő, a szélvédett, fagyzugos északi völgyekben azonban ennél több fokkal hidegebb is lehet. Délutánra 3 és 9 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Keleten komoly esélye lesz az esőnek

Szerdán zárt felhőzet nagyobb eséllyel az ország keleti felén lehet, nyugatabbra gomolyfelhős idő valószínűbb. A keleti részeken van esélye esőnek, havas esőnek, havazásnak egyaránt. Többfelé lesz élénk, a Dunántúlon és a Zemplén térségében erős az hűvös, északi szél. Hajnalban mínusz 3, plusz 2 fok valószínű, kelet felé haladva lesz a kevésbé hideg idő. Délután 3-9 fokra kell számítani.

Csütörtökön elbúcsúzhatunk a naptól, mínusz 3 fok éjszaka

Ezen a napon döntően erősen felhős vagy borult lesz az ég. Akár több helyen is lehet csapadék, amelynek formája eső, havas eső, havazás egyaránt lehet. Az északi, északnyugati szelet sokfelé erős, helyenként viharos lökések kísérik. Hajnalban mínusz 3, plusz 3 fok várható, délután 3-10 fok valószínű.

Nagypénteken borús idő várható

Általában erősen felhős vagy borult idő várható. Több helyen lehet nagyobb eséllyel már eső. Megélénkülhet, néhol megerősödhet az északi, északnyugati szél. A hajnali mínusz 2, plusz 4 fokról délutánra 6 és 12 fok közé emelkedhet a hőmérséklet.

Hétvégére pár fokkal enyhül az idő

Nagyszombaton délkelet, kelet felől szakadozhat, csökkenhet a felhőzet, ezzel együtt pedig kevesebb helyen kell csapadékra számítani. Helyenként megerősödik az északi, északkeleti szél. A hajnali mínusz 2, plusz 5 fokról délutánra 7 és 14 fok közé melegedhet fel a levegő.

Változó időjárás húsvétvasárnap

Változóan felhős időre van kilátás, elszórtan fordulhat elő záporos csapadék. Az északi, északkeleti szél több helyen megélénkülhet, néhol erős lökések is lehetnek. Hajnalra 0, plusz 7 fok közé hűl le, délutánra 8 és 15 fok közé melegszik fel a levegő.

Jövő héten fokozatosan melegedni fog

Locsolkodáshoz is vigyen mindenki esernyőt magával. Az előrejelzés szerint bár fokozatos melegszik az időjárás, a hét elején még számítani lehet csapadékra.

Várni kell még a 20 fokos melegre

Az éjszakai hőmérséklet aztán fokozatosan emelkedik és a hajnali 7-8 fokról 18-19-re melegszik fel a jövő héten. A hétvégére már közel húsz fokos, de még helyenként csapadékos időjárás vár ránk. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt fotó: MTI