Ahogy azt az elsők között itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon megírtuk, óriási botrány lett abból, hogy Dunakeszi fideszes polgármestere, Dióssi Csaba felemeltette a helyi bölcsődékben, óvodákban, iskolákban a menza árát. Az érintett szülőknek így sokkal többet kellene fizetni, mint a környező településen élőknek. Miután kitört a balhé, a polgármester vizsgálatot indított, lényegében maga ellen. A DK helyi polgármesterjelöltje most azt követeli, hogy még a vizsgálat előtt, azonnal állítsák vissza a korábbi árakat, közben egyre több szülő nem csak az árakat, de a közétkeztetés minőségét is kifogásolja. Egyesek szerint mócsingos moslékot kapnak a gyerekek.

Jelentős áremelés

A szülők csak kapkodták a fejüket, nem értették mi történt és miért. Jelentősen megemelte ugyanis Dióssi Csaba, Dunakeszi fideszes polgármestere egy helyi rendelettel az iskolák, óvodák és bölcsődék étkezési díjait. Az új árak november elsejétől lépnének életbe, azonban ezt megtorpedózta a Momentum és a DK polgármester-jelöltje. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Saját magát vizsgálja a polgármester?

Miután balhé lett abból, hogy Dióssi Csaba megmelne a térítési díjakat, Dióssi Csaba bejelentette, hogy vizsgálatot kezdeményez. Ezen sokan nevettek, hiszen az áremelést pont ő akarta, az ő aláírása szerepel a képviselőtestület által elfogadott előterjesztésen, vagyis a polgármester lényegében saját magával szemben kezdeményez vizsgálatot.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Az eredeti árak visszaállítását követelik

Tonzor Péter, a DK dunakeszi polgármester-jelöltje most azt követeli, hogy állítsák vissza a június előtti eredeti árakat addig is, amíg vizsgálják az áremelést. A politikus ezt szombat délután nyilatkozta portálunknak. A politikus azt is leszögezte, hogy nem csak a DK, hanem s szülők is ezt követelik, ugyanis az egyik a szülői munkaközösség elnöke ezt már jelezte neki.

Sokkal drágább, mint a szomszéd településeken

Dunakeszin jelenleg senki sem érti, mi indokolja azt, hogy náluk egy általános iskolásnak novembertől 1600 forintot kellene fizetnie a menzáért, miközben a szomszédos Gödön csak 850 forintot, Fóton 910 forintot és a 15. kerületben is csak egy ezresbe kerül a menza. 

Egy év alatt 88 százalék

„Feltételezem, nem a mostani emelés az, ami felháborított mindenkit, hanem az a probléma, hogy 14 hónap alatt ez a 3. emelés és így 88 %-kal emeltek bő egy év alatt, legalábbis az óvodákban. Reméljük, hogy sikerül célt érni” – fogalmazott a Facebookon egy szülő.

„Hülyének nézi a választókat”

A momentumos polgármester-jelölt, Cseresznyés Csilla állítja: „Dióssi nemes egyszerűséggel hülyének nézi a választókat.” „Ha a szülők nem kezdenek mozgolódni, akkor ez is bejött, marad a környék legdrágább térítési díja” – írja.

Rossz étel sok pénzért

Több Facebook-hozzászólás szerint nem csak az árral vannak nagy bajok, hanem a minőséggel és néha a mennyiséggel is. “Nem hiszem, hogy egy 170 cm-es felsős gyereknek a 3-4 db fagyasztott haltudacska egy kis üres rizzsel minőségi étkezés lenne.” Egy másik hozzászóló így írt: „Sokan kényszerből benne maradnak ebben a rendszerben, de mindig rossz szájízzel hallgatják, hogy a gyerek éhesen megy haza, mert „mócsingos moslék” volt ebédre, amihez nem volt gyomra” – tette hozzá.

Rendkívüli ülés

A polgármester cikkünk megjelenéséig senkinek sem nyilatkozott az ügyben, a közösségi oldalára ezt írta: „A szülők fordultak hozzám a közétkeztetésben tapasztalt áremelés miatt. Rendkívüli testületi ülést hívok össze és teljeskörű kivizsgálást kérek” – írta, majd hozzátette:

Felülvizsgálat

“Azonnali tárgyalásokat kezdeményezek a Hungast Vital Kft.-vel, amely a közétkeztetést biztosítja Dunakeszin. Egyúttal azt javaslom a képviselő-testületnek, hogy a vizsgálat idejére függessze fel az áremelést. A jövő hónapra már kiszámlázott emelést pedig a következő számlában jóváírjuk” – írta Facebook-oldalán a város polgármestere, Dióssi Csaba.

Korábban kellett volna vizsgálni

Úgy tűnik a DK követelését lényegében teljesíti a polgármester azzal, hogy ő is azt kéri, függesszék fel az általa előterjesztett áremelést a vizsgálat lezárultáig. Arról azonban egy sort sem írt a polgármester, hogy miért nem az áremelés előterjesztése, majd elfogadása előtt kért vizsgálatot a drágulás okairól. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: MTI/Ilyés Tibor