Ismét drágult a közétkeztetés Dunakeszin, a mostani emelés azonban kiverte a biztosítékot a szülőknél. Dióssi Csaba, a város kormánypárti polgármestere azt írta közösségi oldalán, hogy szülők fordultak hozzá a magas árak miatt, ezért azonnali vizsgálatot indít. A Momentum politikusa, Cseresznyés Csilla viszont arra emlékeztetett, hogy „a polgármester előterjesztése nyomán emelkedtek a térítési díjak, vagyis Dióssi lényegében önmaga ellen akar vizsgálatot indítani”.

„Hogy létezik?”

„Hogy létezik, hogy az étkezési térítési díjak pontosan olyan magasak lettek, mint ahogy Dióssi Csaba előterjesztésében szerepeltek?” – tette fel a kérdést közösségi oldalán Cseresznyés Csilla, a Momentum politikusa. A szeptember 28-i képviselő-testületi ülésre terjesztették be a polgármester által aláírt anyagot, annak mellékletével, amely tartalmazza a térítési díjakat is. Az előterjesztést a két ellenzéki, jobbikos képviselő Varga Zoltán Péter és Nagy Attila kivételével minden fideszes és álellenzéki képviselő megszavazta, 12:2 arányban. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

„Hülyének nézi a választókat”

A momentumos politikus szerint „Dióssi nemes egyszerűséggel hülyének nézi a választókat.” „Ha a szülők nem kezdenek mozgolódni, akkor ez is bejött, marad a környék legdrágább térítési díja” – írja Cseresznyés Csilla, aki dokumentumokkal is alátámasztotta, hogy a város polgármester lényegében maga és a képviselő-testület ellen indít vizsgálatot.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Azonnali vizsgálatot rendelt el

„Szülők fordultak hozzám a közétkeztetésben tapasztalt áremelés miatt. Rendkívüli testületi ülést hívok össze és teljeskörű kivizsgálást kérek. Azonnali tárgyalásokat kezdeményezek a Hungast Vital Kft.-vel, amely a közétkeztetést biztosítja Dunakeszin. Egyúttal azt javaslom a képviselő-testületnek, hogy a vizsgálat idejére függessze fel az áremelést. A jövő hónapra már kiszámlázott emelést pedig a következő számlában jóváírjuk” – írta Facebook-oldalán a város polgármestere, Dióssi Csaba.

„Drága és minőségtelen”

Természetesen a történtek után záporoztak a hozzászólások és a markáns vélemények a közösségi oldalakon. „Nagyon szépen köszönjük! Ideje tenni valamit ez ügyben, borzasztóan drága és minőségtelen az étel, amit a gyermekek kapnak. Arról nem is beszélve, hogy a környékbeli városokhoz képest sokszoros áron!” – írta egy kommentelő.

Több sebből vérzik

„Nem csak az árral vannak nagy bajok, hanem a minőséggel és néha a mennyiséggel is. Nem hiszem, hogy egy 170 cm-es felsős gyereknek a 3-4 db fagyasztott haltudacska egy kis üres rizzsel minőségi étkezés lenne. A száraz, rossz minőségű kenyér minimális krémmel, egy lézerrel vágott uborkaszelettel szintén nem egy tápláló ovis reggeli, ugyanúgy, ahogy az uzsonnára kapott túrórudi vagy kifli sem egy db medvesajttal. Szóval több éve, több sebből vérzik ez” – erősítette meg egy ezt az álláspontot egy hozzászóló.

Kényszerből a rendszerben

„Sokan kényszerből benne maradnak ebben a rendszerben, de mindig rossz szájízzel hallgatják, hogy a gyerek éhesen megy haza, mert „mócsingos moslék” volt ebédre, amihez nem volt gyomra” – tette hozzá.

A minőséget is nézzék!

„Nem lehetne más, (szolgáltatót) konyhát keresni, ahol ehető az étel nem egy mini moslék? Ne csak az árat nézzék, hanem a minőséget is!” – írta egy szülő.

Egy év alatt 88 százalék

„Feltételezem, nem a mostani emelés az, ami felháborított mindenkit, hanem az a probléma, hogy 14 hónap alatt ez a 3. emelés és így 88 %-kal emeltek bő egy év alatt, legalábbis az óvodákban. Reméljük, hogy sikerül célt érni” – fogalmazott egy szülő. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Dunakeszi polgármestere, Dióssi Csaba. Fotó: Facebook